MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2014
Format Albumi
Vrsta Rock / Heavy metal / Gothic metal / Symphonic black metal
Dodano Subota, 27 Prosinac 2014
Žanr Heavy Metal
Length 47:35
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2014
Država Europe
Etiketa Century Media
Catalog Number 9983632
Edition details Datum objave: 31.3.2014. Produkcija: Jay Baumgardner. Snimano: rujan-listopad 2013.
Tags Heavy Metal Century Media Lacuna Coil Broken Crown Halo Goth Metal Jay Baumgardner

Review

Iz Italije dolazi jedan uistinu poseban bend, Lacuna Coil. Predvođeni Cristinom Scabbiom i Andreom Ferrom, osnovani su davne 1994. Mnogi ih definiraju kao gothic metal zbog njihovih prijašnjih uradaka, no ovaj je bend na posljednjih nekoliko albuma prava rock senzacija koja svojom energijom i stilom oduševljava.

Osobno ih nisam pratila dok nisam dobila album „Dark Adrenaline“ na recenziranje u kojeg sam se od prvog takta zaljubila i preslušala sam ga enormni broj puta. Bio je to jedan od rijetkih albuma od kojeg se naprosto nisam mogla odvojiti. No, nisam jedina bila oduševljena ovim albumom, on je zauzeo visoko, petnaesto, mjesto Billboardove top 200 ljestvice.

Sada je došlo na red novo djelo, nazvano „Broken Crown Halo“. Najavila ga je prva stvar na albumu, „Nothing Stands In Our Way“ kojoj zbog melodioznosti i tečnosti uistinu ništa ne stoji na putu da osvoji slušatelja i udahne mu snagu. Riffovi na „Zombies“ na veliko podsjećaju na „Dark Adrenaline“, što bi usputnom slušatelju možda moglo zasmetati, fanovi će to prihvatiti, a novima će se svidjeti. „Hostage To The Light“ ima upečatljiv i pomalo sladunjav refren na koju se nastavlja mistična „Victims“ koja eruptira Cristininim stihovima „People told me I was weak, I told them I'll never quit“. „Die and Rise“ podsjeća na „Intoxicated“ i isti uzvik „Die!“.

„I Forgive (But I Won't Forget Your Name)“ ima naslov koji govori puno o pjesmi, o atmosferi i ugođaju. Baladična stvar s melodičnim i catchy refrenom i emotivnim stihovima. „Cybersleep“ je zanimljiva, definitivno pjesma za replay, baš kao i „Infection“. Još jedna malo sporijeg tempa je „I Burn In You“ u kojoj se uočava sklad vokala Cristine i Andree i njihovog međusobnog nadopunjavanja. Žestoka „In The End I Feel Alive“ navest će vas, ako na ništa više, onda samo na klimanje glavom. Melankolična „One Cold Day“ izabrana je za zatvaranje sedmog studijskog albuma.

Objekivno gledajući, novi album nije zapravo donio ništa novo, čak ima dosta ponovljenih riffova i melodija. Mrvicu kompleksnijih i unaprijeđenih. Isprva možda ne ostavlja isti dojam koji je ostavio „Dark Adrenaline“, pjesme ne ostaju u uhu nakon prvog slušanja, niti ne ostavljaju neki poseban dojam, osim možda „Nothing Stands In Our Way“ ili „Hostage To The Light“, ali jednom kad se navikneš na album, cijela stvar solidno funkcionira kao cjelina. Ovo je moja vrsta glazbe i nešto u ćemu istinski mogu uživati, no, da sam usputni slušatelj/recenzent, ne znam bih li ostavila ovaj album u trajnoj play listi, no sigurna sam da će pjesme odlično funkcionirati na koncertima i da će ga fanovi obožavati. „Broken Crown Halo“ zapravo je bis „Dark Adrenalinea“. Ista stvar, samo bolja, energičnija i kvalitetnija, a na kraju bisa želiš još. A hoću li ga preslušati koliko sam i „Dark Adrenaline“? Sumnjam.

Maja Trstenjak

Hits 1617
Dark Adrenaline « Dark Adrenaline Lacuna Coil Albumi Kronologija Black Anima » Black Anima

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma