MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Dark Adrenaline

Bookmark

Data

Released Siječanj 2012
Format Albumi
Vrsta / Heavy metal / Gothic metal / Power metal / Progressive metal / Symphonic black metal
Dodano Četvrtak, 31 Srpanj 2014
Žanr Pop-Rock
Length 45:01
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2012
Država Europe
Etiketa Century Media
Catalog Number 9981323
Edition details Produkcija: Don Gilmore; Datum objave: 23.1.2012.; Snimano: 2010.-2011.
Tags Rock Alternative Rock Century Media Italija Lacuna Coil Cristina Scabbia Andrea Ferro Don Gilmore

Review

Više od desetljeća je prošlo od posljednjeg suvislog Lacuna Coil albuma, neprežaljenog Comalies kao vrhunca trilogije koju čine i rani radovi In a Reverie i Unleashed Memories. Lacuna Coil su potom odlučili iskoristiti opće oduševljenje njihovim radom i okrenuli se nekim širim horizontima – nastaje Karmacode s misijom da pokori i Ameriku.

Bend koji predstavlja, zapravo seksepilna Talijanka Cristina Scabbia uglavnom se povezivalo s nizozemskim The Gathering s Anneke von Giersbergen, radije nego sa stereotipnim bendovima iz branše poput Nightwish ili Within Temptation. Ali onda kad je The Gathering skrenuo na naglašenu emotivnost, poluakustiku i neke modernije, introvertnije izričaje i kad je odlučio baš liričan i poseban ženski vokal staviti u prvi plan, Lacuna Coil su postali afektirano agresivni. Karmacode je lupao ljuto, po američki, i predstavio ih bližima, recimo, Evanescenceu, ukalupivši ih konačno u jedan «tipičan melodic metal bend». Zanimljiv, eksperimentalan, melodičan i autentičan mediteranski vjetrić odlučio je da je vrijeme za skrenuti na zapad, gdje sad lupa i mete poput pravog orkana. Lacuna Coil su odlučili, i uspjeli, graditi karijeru.
E pa novi album nastavlja ju graditi. Na Dark Adrenaline vokali u prvom planu više nego ikad, Andrea Ferro podsjeća i na Chestera Benningtona, a Scabbia pjeva poput MTV-jevske goth princeze. Više tu nema ni progresivnih instrumentalnih kulisa nego je to megalomanski zvučni zid koji se gradi kojekakvim žestokim i «epičnim» metal trikovima. Kroz bogato aranžirane i preproducirane pjesme uspjeva se provući jedino dojam smješne neuvjerljivosti. Tome pridonose i tekstovi, koji ne samo da se ne razvijaju i ne napreduju, nego su ovdje svedeni na nešto kritično banalno, ponavljajuće i besmisleno. Lijepa je ilustracija sljedeći stih: I'm living the darkside upside down, laughing at my disaster.... I Dark Adrenaline ima svoju obradu jedne rock himne. Ovaj put je to R.E.M.-ov Losing My Religion koji se u afektiranom i neuvjerljivom tonu slaže s ostatkom albuma. Sve u svemu, «Dark Adrenaline nije lako poslušati. No, mora im priznati da su opet uspjeli nadmašiti sami sebe.

Danijela Kovačec

Hits 1809
Shallow Life « Shallow Life Lacuna Coil Albumi Kronologija Broken Crown Halo » Broken Crown Halo

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma