MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2010
Format Albumi
Vrsta Država / Božićne
Dodano Nedjelja, 03 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 22:49
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država USA
Etiketa Capitol Records
Tags

Review

Lady Antebellum je jedan od onih bendova, tipa Rascal Flatts čiji zvukovi dopiru iz svake prekooceanske brvnare. Vladari su top lista i osvajaju sve bitne nagrade, ne samo u country kategorijama. Godinu na zalazu je obilježilo njihovo studijsko izdanje Need You Now koje su sad dopunili prigodnim EP-om A Merry Little Christmas uz koje možete kupovati božićne darove, piti kuhano vino po šatorima ili jednostavno sjediti na kauču u crveno zelenom ambijentu vlastitog doma i osluškivati pucketanje drva u kaminu, ako ga tko ima.
 
Nema tu neke posebne filozofije. Pjesme su više manje onakve kakve ih znamo, samo su još dodatno patinirane za jedno x puta. Čak bi se i ova jedina autorska stvar On This Winter's Night lako mogla zamijeniti za neki zaboravljeni klasik iz 50-ih, kada su se djeca još veselila narančama, novom paru čarapa i kockama šećera. Ne govorim to samo zato što sam čitavo jučerašnje poslijepodne provela tražeći veliki Manov autobus s harmonikom u sredini. Uz sve rečeno tu je i socijalistički cover (vidi cover) s nekom preočitom fotomontažom koja sama po sebi djeluje prilično ofucano. Ne znam što su s njim htjeli postići, ali je toliko ružan da bi se čak dalo raspravljati o njegovoj umjetničkoj vrijednosti.
 
U prvom planu su čisti vokali dok pozadinu ispunjavaju raznorazna gudala, zvončići i instant efekti za grijanje oko srca. Glas Hillary Scott je nešto posebno i to priznajem u bilo koje doba dana ili noći. Tome nasuprot, glazba koju rade Lady Antebellum nije ništa posebno, ali svejedno teče nevjerojatno lagano, nevjerojatno prozračno, kao ništa iz novijeg Nashvillea, i što je posebno važno, ne iritira. Za široke mase i sve generacije to je dobitna kombinacija. 
 
Neću reći da su me zaveli, ali pomislila sam na trenutak kako bi bilo dobro napraviti neke kolače za Božić. Drugim riječima, ako želite navesti svoje bližnje da vam naprave kolače (ne tamo neke palačinke, biskvit nego prave kolače) u ovo čarobno doba godine pustite im Lady Antebellum. Budite uporni i repeatajte sve dok meta konačno ne ode u kuhinju.
 
Marina Vukman
Hits 1279
Lady Antebellum Albumi Kronologija Own The Night » Own The Night

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42