MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Killers
Žanr Alternativ Rock
Grad Las Vegas
Država Nevada, SAD
Aktivan od 2001. - aktivni
WEB thekillersmusic.com
Tags The Killers

Bookmark

The Killers je američki rock sastav s jakim utjecajima pop-glazbe '80-ih, često uspoređivani sa sličnim sastavom The Bravery.

Godine 2001., Brandon Flowers napušta synth-pop sastav Blush Response jer se ne želi s njima odseliti u Los Angeles, i potom se javlja na oglas budućeg gitarista sastava Davida Keuninga u časopisu Las Vegas Weekly kojim se poziva zainteresirane u rock-sastav inspiriran Oasisom, The Cureom, New Orderom i The Smithsima. Dvojica se sastaju i smjesta zaključuju da će sjajno funkcionirati kao sastav. Pronalaze basista i gitarista i počinju karijeru kao The Killers.

Britanski časopis NME rano je otkrio The Killerse, hvaleći njihove rane nastupe u Ujedinjenom Kraljevstvu, a sastav postaje još poznatiji izlaskom debi-albuma Hot Fuss 2004. godine.

Prvi singl s albuma, Somebody Told Me, postaje instant-hit, praćen još uspješnijim Mr. Brightside. Album je, kao i singlovi, vrlo uspješan kod publike, te dočekan s oprečnim reakcijama kritičara, možda zasićenih naglim preporodom '80-ih u glazbi.

Trenutačno, nakon uspješnog nastupa na londonskoj pozornici humanitarnog koncerta Live 8 (sastav je izveo skladbu All These Things That I've Done, a na njihovo iznenađenje, Robbie Williams, koji je nastupao nakon njih, u svoj je nastup uklopio stih iz njihove pjesme - "I've got soul/But I'm not a soldier"), sastav nastupa s grupom U2 na europskoj turneji "Vertigo".

Naziv The Killers potječe iz video-spota za skladbu Crystal sastava New Order, u kojem Orderovci glume imaginarni sastav tijekom čijeg se nastupa na bas-bubnju može vidjeti natpis The Killers. Flowers je 2005. na festivalu "T in the Park" u Londonu nastupio s New Orderom i izveo baš Crystal.

(izvor: hr.wikipedia.org)

Albumi (7)
Songs (115)
Albumi Albumi

Kompilacije Kompilacije

Video Video

Hits 1472

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42