MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2013
Format Kompilacije
Vrsta / Alternative rock / Indie rock / New Wave / Dance-Rock
Dodano Srijeda, 25 Veljača 2015
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2013
Država Europe
Etiketa Island Records
Catalog Number 602537557691
Edition details Produkcija: The Killers, Jeff Saltzman, Flood, Alan Moulder, Stuart Price, Steve Lillywhite, Brendan O'Brien, Damian Taylor i Anthony Gonzalez
Tags The Killers Island Records Mercury

Review

Tek im je dvanaest godina, a već izdaju kompilaciju najvećih hitova. Bend The Killers pojavio se na međunarodnoj glazbenoj sceni 2004. godine s albumom Hot Fuss i potpuno osvojio hitovima Mr. Brightside (koja je njihova najprodavanija pjesma, te je proglašena pjesmom desetljeća na britanskim Absolute Radio i XFM) i Somebody Told Me (broj 9 na britanskom XFM-u na listi top 100 pjesama desetljeća). To je bila njihova odskočna daska, nakon čega se na njih uvijek gleda s poštovanjem, iščekujući što će biti njihov idući pothvat.

Nažalost, budućnost nije bila toliko dobra kao početak, barem ne u smislu onog žara koji se svima svidio i njihovog originalnog, zanimljivog i za to vrijeme inovativnog zvuka. Uslijedio je drugi album. Najveći hitovi koji su s njega proizašli su When You Were Young, For Reasons Unknown i Read My Mind koje možemo čuti na kompilaciji. Tu je njihov zvuk već promijenjen, kao i njihov stil, ali to nije spriječilo da tri navedene pjesme zauzmu brojne ljestvice. Sljedeći album se već snižava po broju prodanih primjeraka (3 milijuna naspram 5 koje je ostvario prethodnik). Međutim izbačeni singlovi pokazali su se relativno uspješnima, a to su Human (treća njihova pjesma koja se popela među prvih 5 UK-ove liste singlova), Spaceman i A Dustland Fairytale.

Idemo dalje i dolazimo i do četvrtog albuma, objavljenog 2012. godine (nije li prerano za objavu najvećih hitova?) Tu se stilom pomalo vraćaju unatrag, ali ne puno, tako da njihova glazba i dalje ima elemenata „heartland rocka“. Ovaj album nije postigao popularnost kao prethodnici (milijun prodanih primjeraka u 2012.). Međutim, na svakom albumu postoje barem dvije dobre pjesme, a na ovom su toMiss Atomic BombiRunaways(njihova deseta pjesma među prvih 20 na UK ljestvici).

I to su otprilike svi hitovi koji se nalaze na ovoj Direct Hits kompilaciji. Oni najbolji, najvrjedniji slušanja, zbog kojih su se ljudi zaintrigirali i zaljubili u njih. Osim tih koji su zaslužili mjesto na albumu, tu su i dvije nove pjesme:Shot at the Night i Just Another Girl, koje svojim stilom pristaju sadašnjim Killersima, vodenaste, mlake, no i ne baš dobre, baš zato što ne sadrže ništa konkretno. Tu se radi više o nesigurnoj melodiji popraćenoj orkestrom sintetike. Sve su svemu, daleko od njihovog najboljeg.

Kako nam ovaj kratki pregled govori Killersi s vremenom lagano padaju, manje su slušani, a stvaraju i drugačiju glazbu od svojih početaka. Možda je to razlog izbacivanja najvećih hitova, kako bi nas podsjetili na ono zbog čega vrijedi slušati taj bend. Međutim, uz njihovu relativno malenu diskografiju, ovaj album postaje šalabahter za Killerse, skripta umjesto literature. Dovoljno da bismo znali o čemu se radi, ali ne da bismo stekli dovoljno dobar uvid i dovoljno znanje. Meni ovaj album ostavlja dojam kao da netko (Brandon Flowers, recimo?) stoji na ulici i drži letke i pokušava mi uvaliti jedan letak, kako bih pročitala što na njemu piše i zainteresirala se. Zbog toga je valjda taj album tu, da se ne bismo izgubili u moru vodenastih zvukova koje su nam Killersi priuštili u zadnje vrijeme te podsjetili nas na esenciju, na ono dobro u svemu tome. Po meni, Direct Hitsje odlično rješenje, jer baš i nemaju album koji se cijeli isplati slušati.

Valentina Botica

Hits 861

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42