MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2010
Format Albumi
Vrsta Alternative rock
Dodano Ponedjeljak, 09 Svi 2011
Žanr Rock
Length 31:24
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Velika Britanija
Etiketa Island
Tags

Review

Piano pop Hopes and Fears kojim su krenuli u masovnije vode 2004. ih je doveo do usporedbi s Coldplayem i U2-om. I umjesto da su bili sretni što ih se uspoređuje s tako velikim imenima, Keane su svakim albumom išli mijenjati zvuk i dogurali su do tog da ih se na četvrtom albumu, kratkom Night Trainu može uspoređivati i s Backstreet Boysima.
 
Pohvalno je kad je neki bend voljan eksperimentirati i izazivati publiku da ih prihvati i u novim omotima, no za to se pretpostavlja da tim eksperimentima rade nešto kvalitetno. Keane su kako god se obukli konstantno bljutavi i bezlični, na Night Trainu možda više nego ikad. Svestranost koju su pokušali pokazati ovim EP-em im uistinu nije na čast. Pokazali su da poznaju hrpetinu besmislenih žanrova i besmislenih suradnika. U tome zasigurno prednjači jezivi reper K'Naan kojeg su angažirali na dvije podjednako loše pjesme: Stop for a Minute i Looking Back. Prva je neugodna reminiscencija na boy bendove, a druga nejasan cirkus koji samplira glazbu iz Rockyja.
 
Osim tog, dohvatili su se i italo disca na Your Love te katastrofalne mješavine Japana i 80s synthova na You've Got to Help Yourself. Potonja je obrada polovnog hita Yellow Magic Orchestra za koju nije jasno zašto bi ju itko htio poslušati u novije doba, a još manje zašto je u tome htjela sudjelovati Japanka Tigarah.
Jedini uistinu dobar trenutak je zavodljiva Clear Skies čiji synthovi trajno ostaju u glavi. Ni sam eksperimentalni intro House Lights nije loš, no ako već govorim da je intro bolji od ostatka albuma onda znate koliko je sati.
 
Standardno, Keane imaju par patetičnih refrena kojima će održati interes publike za svoje komično pomicanje granica, no to znači da su samo dobri populisti, ne i dobri glazbenici.
Hits 1687
Perfect Symmetry « Perfect Symmetry Keane Albumi Kronologija Strangeland » Strangeland

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma