MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Riba


Bookmark

Data

Released 2006
Format Albumi
Vrsta Rock / Reggae
Dodano Nedjelja, 24 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 39:09
Broj diskova 1
Edition date 2006
Država Hrvatska
Etiketa Aquarius Records
Catalog Number CD 116-06, none
Edition details Producent: Mladen Jurčić-Max.
Tags

Review

Nakon Hvara i otok Vis je dobio svoje estradne prvoborce koji tom komadu kopna usred Jadrana odaju počast na komadu okrugle plastike promjera dvanaest centimetara. Očito je da je tzv. otočki val dobio maha jer nakon Šo!Mazgoona, Gegota & Picigin Benda sada i viško Kopito sa privremenom adresom u metropoli šalje kopnenom ostatku zemlje da se i tamo doli nešto događa.

Kopito je nastalo u studentskom domu Ivan Meštrović; za prijatelje Moša po partizanskom udarniku Pijadeu, negdje u 2003. godini, a za ideju su zaslužni Pavle Svilčić sa Visa i Frane Tomašić sa Korčule, a do snimanja ovog debija brusili su svoje mornarske skillove dvije godine na raznim nastupima kao predgrupa ili samostalno. I za divno čudo, svugdje su u svojim mornarskim majicama i zavrnutim nogavicama bili odlično prihvaćeni.

Glavni vokal Svilčić pjeva isključivo na viškom dijalektu pa je vrlo benevolentno na albumu i rječnik izraza za kontinentalce i ostale da se ne muče sa audio-dekripcijom. Čak je jedna stvar posvećena ljudima koji dođu na otok i usred bijela dana kada sav pošteni živalj spava, izvade bušilice i ostale alatke i dograđuju vikendice i to najvjerojatnije bespravno sagrađene… i sigurno nisu šezdeset metara od mora kako je zakonom propisano. Ali to nije bitno – bitno je da su glasni. A sve to možete ćuti u Vlajland.

Tu je i punokrvna oda legalnim opijatima – kofeinu i nikotinu pod nazivom Kafeton fumon o čilanju uz kavu i pljuge kao i svaki normalni živalj. Tu se vidi da su članovi Kopita topla ljudska bića. Ostatak albuma neću opisivati jer će te ga imati čuti jer ljeto dolazi i turisti kucaju na vrata i terase će opet biti pune, a puno je bolje da se vrti ovakvo nešto nego trećerazredni house-hitići ili neki šugavi r'n'b pjesmuljci iz Timbaladove kuhinje ili Neptunes pakla.

Slušajmo hrvatsko! Producirao je Mladen Jurčić-Max iz Šo!Mazgoon i producirao je dobro.

Antonio Hadrović

Hits 1069

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42