MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2007
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock / Alternative Rap
Dodano Četvrtak, 20 Listopad 2016
Žanr Pop-Rock
Length 49:32
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2007
Država Europa
Etiketa Virgin
Catalog Number 0094638180326
Edition details objavljeno: 29.1.2007.; produkcija: Jamie T i Ben Coupland; snimano: 2006.
Tags Virgin Jamie T Ben Coupland

Review

Wimbledon je kvart u Londonu, najpoznatiji po serijskom razbijanju reketa od strane Johna McEnroea te njegova mladog padawana – Gorana Ivaniševića. Usput, kvart ima više od sedamdeset tisuća stanovnika, mnogo nadobudnih mladaca od kojih je jedan i drug Jamie, dvadestjednogodišnjak koji konačno smije u pubu legalno piti; a kad već pije, može i ploču objaviti.

Ali, Cijenjeni čitatelju™, nije on toliko loš kako bi se po prvom pasusu reklo. Može ga se okarakterizirati kao križanca između hip-hop pasmine The Streets, jer mu je boja glasa strašno slična boji vokala Mikea Skinnera, te malo elementarne metodike sviranja Arctic Monkeys iliti, što bi čovjek rekao, jednostavno svira i prljavo producira. A i to što svira vuče na akustični i usporeni drum`n`bass koji kroz englesku scenu već jako dugo i uspješno plovi. Može se čuti u singlu Calm Down Dearest, najboljoj stvari na albumu sa vrlo infektivnim refrenom.

Tu su još i Sheila, pjesmica o djevojci koja sa par promila u krvi svašta radi, a zatim se baci niz Temzu. Ali to je tek prvi vers, poslije toga kreću još dvije tužne priče o mladim, sjebanim životima u metropolitskom Londonu. Tri sudbine sažete su u četiri minute i devetnaest sekundi na svirajućoj plastici dobavljivoj u svakom boljem CD-shopu.

A ovo je sadržaj samo jedne od njih dvanaest na albumu.

Antonio Hadrović

Hits 1125
Jamie T Albumi Kronologija Kings And Queens » Kings And Queens

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma