MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
J.R. August
Žanr Singer-Songwriter
Grad Zagreb
Država Hrvatska
WEB http://www.jraugust.com/
Tags J.R. August

Bookmark

J.R. August, pravim imenom Nikola Vranić, vodeći je glazbeni talent u regiji čiji će album prvijenac "Dangerous Waters" svjetlo dana ugledati u petak, 11. listopada.

Kao prateći glazbenik, J.R. je nastupao i snimao s ljudima poput Jimmyja Ripa (Television, Mick Jagger), Bernarda Fowlera (prateći vokal Rolling Stonesa), Sharlotte Gibson (isto), Fuzzbeeja Morsea, Phila Jonesa (Tom Petty), Remija Kabake, Kim Shaheen i drugih. Nastupao je u čuvenim klubovima u Los Angelesu – Viper Room, Whisky A Go Go i Rainbow Bar – gdje su nastupala najveća svjetska imena.

Njegov nesumnjivi talent prepoznao je i čuveni Coldplay uvrstivši ga nakon objave pjesme "Man with the Magnificent Mind" na listu talentiranih glazbenika. Još u školi J.R. je krenuo sa sviranjem po lokalnim barovima u malim gradovima na sjeveru Hrvatske. S vremenom se okrenuo vlastitoj glazbi koju piše pod utjecajem života u prirodi i svakodnevnih odlazaka u šume i na rijeke Gorskog kotara. Njegova glazba vuče utjecaje iz različitih smjerova: od starog klavirskog bluesa i boogie-woogieja, preko folk kantautora pa do suvremene indie glazbe – ali je u potpunosti njegova, sastavljena od njegovog imaginarija rijeka, šuma i životinja koje u njemu žive.

Nakon pet objavljenih EP albuma prvijenac "Dangerous Waters" zatvorit će jedno i otvoriti novo poglavlje njegovog stvaralaštva. Pjesma i rijeka njegova su crkva, a "Dangerous Waters" svake pažnje vrijedan uradak u kojem se ocrtava izniman talent J.R. Augusta.

Izvor: Crorec.hr

Albumi (3)
Songs (36)
# Song
Hits 651

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma