MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Very Best of Mick Jagger


Bookmark

Data

Released Listopad 2007
Format Albumi
Vrsta
Dodano Utorak, 17 Siječanj 2017
Žanr Pop-Rock
Length 1:12:04
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2007
Država Europa
Etiketa Rhino Records / Dancing Bear
Catalog Number 8122-74640-2
Edition details objavljeno: 1.10.2007.; prod: Mick Jagger, Lenny Kravitz, Rick Rubin, John Lennon, Bill Laswell, David A. Stewart, Clive Langer, Alan Winstanley, Jack Nitzsche, Matt Clifford, Marti Frederiksen, Peter Tosh i Robert Shakespeare; snimano: 1968. - 2007.
Tags Dancing Bear Rick Rubin Experimental Indie Lenny Kravitz Mick Jagger Rhino Records Peter Tosh Robert Shakespeare Marti Frederiksen Matt Clifford John Lennon Bill Laswell Jack Nitzsche Alan Winstanley

Review

U ovom razdoblju pred kraj godine mnogi glazbenici skloni su dozvoljavati objavljivanje raznih kompilacija i to u svim mogućim i nemogućim oblicima. Nekima to zaista ide i više nego dobro, drugima malo slabije, a neki totalno "fulaju".

Mick Jagger ne bi trebao brinuti gdje će se naći, ali eto baš on ovim svojim zadnjim kompilacijskim albumom The Very Best of Mick Jagger, kojeg je objavila izdavačka kuća WEA/Rhino prije nekoliko dana ili točnije 29. listopada, ušao je u ovu treću grupaciju. Provjerite zašto?!

Ako je ova kompilacija "The Best of" ono što nam može ponuditi Mick, onda to i nije nešto. Osobno ne znam po kojem kriteriju se slagala ova kompilacija. Naime, ako je nešto "The Best of" onda samo ime govori sve, a kompilacija The Very Best of Mick Jagger sastoji se od osrednjih kompozicija kojima nikako nije mjesto na albumu. Stvarno netko, bilo neki određeni ljudi ili sam Mick, imaju čudnu valorizaciju solo karijere Mick Jaggera. Prosto ne mogu vjerovati da je pjesma Just Another Night ušla na album, a meni osobno najbolja pjesma, kada je u pitanju solo karijera Micka Hard Woman  nije. Prva je jednostavno diletantski producirana, a druga je i više nego odlična.

Ostale pjesme čine osrednju kolekciju koju možete samo preslušati i odložiti, čak ni razni dodaci neće vas dodatno animirati. Sve ovo upućuje nas da se baš nije previše uložilo u ovaj projekt. Shodno tome, odgovorni ne bi dozvolili da se cijeli album u ovako razvodnjenom izdanju ponudi širokom dijapazonu konzumenata rock glazbe.

Obzirom da je The Very Best of Mick Jagger prvi kompilacijski album legendarnog pjevača Stonesa, držim da su se svi morali više potruditi kako bi slušatelji dobili dobar, ali i relevantan presjek Mickove solo karijere.

Ovih 17 pjesama ne daje dostatnu sliku što je ta razlika između njegove solo karijere i onoga što radi u Stonesima. Od ovih 17 pjesama jedino mogu i želim istaknuti pjesme: Lucky In Lovei Checkin" Up On My Baby (Mick Jagger sa The Red Devils) i to je to... sve ostalo nije me se dojmilo.

Dancing in The Street namjerno nisam spomenuo, jer je to hit za kojeg je normalno da se nađe na ovakvim kompilacijama. Moram priznati da sam ostao razočaran zbog ovog albuma. Mick i ekipa mogli su sigurno učiniti i dati nam puno više, ovako sve će proći dosta nezapaženo i nažalost utopiti će se u osrednjosti i velikim količinama objavljenih prigodnih i sličnih albuma.

Ako se albumi poput The Very Best of Mick Jagger nađu u vašim rukama, poslušajte album i sami donesite odluku da li je to ono što želite i volite. Mnogi od Vas ostati će razočarani, kao i ja osobno. Naime, istina najviše boli i stoga... sorry, Mick.

Mladen Lončar - Mike

Hits 1164

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma