MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 1977
Format Albumi
Vrsta / Punk / New Wave / Punk/New Wave
Dodano Utorak, 16 Lipanj 2015
Žanr Rock
Length 31:19
Broj diskova 1
Edition date Studeni 1977
Država UK
Etiketa Polydor
Catalog Number 2383 475
Edition details objavljeno: 18.11.1977.; produkcija: Chris Parry i Vic Smith; snimano: 25.8.1977. - 21.9.1977.
Tags The Jam Vic Smith Chris Parry

Review

Ni sedam mjeseci nakon ‘brzog i žestokog’ debija ‘In the City’, trojka iz The Jam iznenadila je scenu izbacivanjem njegovog nasljednika. ‘This Is the Modern World’ nastavio je tamo gdje je prethodnik stao, no suvremenicima je album zvučao mlačnije i nedorečenije, iako ga je publika odmah prigrlila.

Između dva albuma The Jam je izbacio vrlo uspješan singl ‘All Around the World’, a riječ ‘svijet’ ponovno se pojavila u naslovnoj pjesmi ovog albuma, u kojoj Weller, pojačan odrješitim back vokalima Foxtona i Bucklera, pjeva kako ‘ne treba nikoga da mu kaže što je dobro, a što loše’. Čvrst, mladenački stav mladog sastava ponovno se očitavao u njihovim pozama i grimasama na omotu albuma, na kojem se nalazi jedna od najpopularnijih fotografija benda do danas. ‘Mod revival’ ovim je albumom već posve obuzeo London i ostale urbane sredine Engleske.

Zašto je ipak ‘The Modern World’ za klasu slabiji od debija? Jer svega dvije-tri pjesme ‘rokaju’ poput pjesama na ‘In the City’, a, s druge strane, pjesme sporijeg tempa poput ‘Life From A Window’ i ‘Tonight At Noon’ ne ostavljaju gotovo nikakav utisak na slušatelja. The Jam je i na ovom albumu nastavio s praksom obrada te posljednje mjesto na albumu zauzima inspirirana verzija soul-rock klasika ‘In the Midnight Hour’. Grupi se zaista trebalo čestitati na brzom ‘štancanju’ albuma, no najbolji dani The Jam tek su trebali doći.

Filip Katić

Hits 1625
In The City « In The City The Jam Albumi Kronologija All Mod Cons » All Mod Cons

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma