MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2009
Format Albumi
Vrsta Alternative rock
Dodano Četvrtak, 29 Rujan 2011
Žanr Rock
Length 1:48:32
Broj diskova 2
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Epic Records
Tags

Review

 

Dulju pauzu neizdavanja albuma Incubus ove godine ne prekidaju regularnim studijskim izdanjem nego presjekom svoje dosadašnje uspješne karijere. U ovim trenucima momci uživaju u smrtničkim načinima života: obitelji i fakultetu, a određene novce će pokupiti uz zbirku najvećih hitova svoje ne toliko duge karijere uz dodataka dviju pjesama kako ne bi mogli biti optuženi za ziheraštvo.
 
Dvije pjesme, koje otvaraju i zatvaraju album će se vjerojatno još jednom ugurati u vrhove Billboarda jer Incubus uživaju takav status među američkom omladinom. Pri tome je Black Heart Inertia sasvim dobar komad alt rocka pamtljive melodije, dopadljiv top listama. Nasuprot tome Midnight Swim je mnogo buke ni za što.
 
Ostatak albuma je sve ono što je Incubus uspjelo održati u samom vrhu interesa alternativne mladeži te im dozvolilo da karijera ne ugasne nakon par prvih singlova kao što je sa sličnim bendovima to čest slučaj. Imali su oni par uistinu dobrih stvari, no većinom je to bilo bezidejno protezanje između alt rocka i nu metala.
 
Jasno je da nu metal kao žanr nikad ništa dobroga nije donio, tako da i stvari koje na ovom albumu pretežu u tom smjeru definitivno album vuku prema dnu. Ono gdje album blista je prvih nekoliko stvari prvog diska: fantastični lagani tempo Drive, hitoidna žestina Megalomanic, pamtljiva Anna Molly, te lijepa i čista Love Hurts. Ostatak pjesama se gubi i vokalnim oponašanjima Toola, a što se više kraj prvog diska bliži sve postaje zamorno i repetitivno, udovoljavajući tek osnovnim kriterijima alternativnog žanra.
 
Drugi disk nudi rijetke snimke, B-strane i slično. U 11 pjesama koje se tu nalaze se teško može naći nešto uistinu dobro. Ipak Neither Of Us Can See je ugodna fuzija Red Hot Chilli Peppersa i Musea, a obrada Princeove Let's Go Crazy je u najmanju ruku zabavna. Ostatak drugog diska varira raspoloženjem od mračnjaštva Pantomime preko pokušaja kopiranja Radioheada u Punch Drunk do zamorne naslovne pjesme albuma.
 
Incubus su i dalje popularni, no za rock besmrtnost izvan glava alter geekova nisu sposobni. Pokoji dobar singl će osigurati milijunske tiraže, no valjda je to ovim momcima dovoljno.
 
Ivan Glazer
Hits 3498
Incubus Albumi Kronologija If Not Now, When? » If Not Now, When?

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture