MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2014
Format Albumi
Vrsta / Heavy metal / Death metal / Alternative metal / Progressive metal / Scandinavian Metal
Dodano Četvrtak, 09 Listopad 2014
Žanr Metal
Length 44:43
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2014
Država Europe
Etiketa Sony Music
Catalog Number 88843059562
Edition details Datum objave: 9.9.2014.; produkcija: Daniel Bergstrand, Roberto Laghi i In Flames; snimano: prosinac 2013. Hansa Studios, Berlin
Tags In Flames

Review

Legende gothenburškog melodic death metala dogurali su do jedanaestog studijskog albuma, „Siren Charms“. Novo je studijsko izdanje svojevrsni nastavak prethodnika „Sounds Of A Playground Fading“ jer sadrži njegov karakter, duh i zvuk. Na trenutke čak i blaži, značajan odmak od njihovog prvotnog stvaralaštva. Zato se ovaj album nikako ne bi mogao okarakterizirati kao death metal, možda prije kao alternativni metal.

Baš kao i na „Sounds Of A Playground Fading“ potrebno je neko vrijeme da se navikneš na stvari s albuma, jednostavno treba da „sjednu“ jer u protivnom dojam nikako neće biti pozitivan. Na prvu su pjesme prilično jednolične i zapravo nedefinirane, no nakon nekoliko slušanja cijela se slika polako kompletira i poprima onaj pravi oblik. Jedino se tako može uvidjeti kvaliteta albuma. No, bilo kako bilo, i nakon desetog slušanja i danih prilika, dolazi se do zaključka kako ovo možda i nije njihovo najbolje izdanje dosad. Nešto ipak u cijeloj priči fali. Budući da su pjesme i sama tematika prilično slična prethodniku, nema nekog napretka ili boljitka. Možda pjesme bolje funkcioniraju uživo, ali to ćemo tek saznati.

Pjesme su više-manje jedna drugoj nalik, razlikuju se za nijanse, odnosno refren je taj koji donosi posebnu energiju i daje pjesmama neku osobnost. „Everything's Gone“ je prilično agresivna, potpuni kontrast baladi „Through Oblivion“. Kao najbolju stvar na albumu izdvojila bih „When The World Explodes“ koja se karakterno razlikuje od ostatka albuma zbog gostovanja ženskog vokala i same strukture koja je kompleksnija od ostalih. Također, upečatljiva je i „With Eyes Wide Open“, laganija rokerska stvar s melodičnim refrenom i žešćim trenutcima. Odlična za live izvođenje, publika će ju sigurno dobro prihvatiti.

Oni definitivno mogu i bolje, no izgleda kako se u zadnje vrijeme namjerno odmiču od matičnog žanra i pokušavaju napraviti nešto novo. To uopće nije loše, što je dokazao „Sounds Of A Playground Fading“, no „Siren Charmsu“ nešto fali. Fali mu neka posebnost, fali mu neka vrsta punoće i ispunjenosti. Jednostavno nije to - to. Ostaje samo nadati se kako će Flamesi na idućem izdanju ipak malo unaprijediti cjelokupnu situaciju i dovesti svoju zvuk na još višu razinu.

Maja Trstenjak

Hits 1815
Sounds of a Playground Fading « Sounds of a Playground Fading In Flames Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42