MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2012
Format Albumi
Vrsta / Indie rock / Alternative/Indie Rock / Punk-Pop
Dodano Četvrtak, 31 Srpanj 2014
Žanr Rock
Length 40:12
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2012
Država US
Etiketa Merge Records
Catalog Number MRG423
Edition details Produkcija: Imperial Teen; Datum objave: 31.1.2012.; Snimano: -
Tags Imperial Teen Merge Pop/Rock

Review

With a foot on the ground/I can turn it around/Warming up to the sound/And I'm not coming down, pjevuše Imperial Teen na svom odličnom novom albumu. Bend zvuči kao veteranski kvartet koji se nema zašto dokazivati, ali to čine vraški dobro. Kroz šesnaest godina provedenih na sceni, Imperial Teen su pokazivali otkačenu zrelost. Oni ne štancaju svoje albume svako malo, već si daju vremena za sljedeći korak. Feel the Sound tek je njihov peti album, nakon petogodišnje stanke. No to nije smetalo da napišu jedan od naboljih indie pop pjesama do danas.

Usprkos “kašnjenju”, Imperial Teen nepogrešivo ostaju dosljedni svom zvuku. Feel the Sound odiše istom mladenačkom veselosti po kojem je njihov zvuk poznat, slatke harmonije kojima je teško odoljeti. Prava pjesma za početak albuma Runaway koju pjevaju svi mameći slušatelja u vihor bubnjeva i klavijatura koje kao da su izbačene iz prošle ere. Energični pjevači izmjenju se između muških (Roddy Bottum i Will Schwartz) i ženskih (Jone Stebbins i Lynn Truell) dionica bez velikog truda stvarajući refrene koje je teško zaboraviti. Takav je slučaj u pjesmi Last to Know koja se drastično pojačava, njihov eho strelovito juri kroz bubnjeve i gitare.

Feel the Sound šalje dobrodošlicu slušateljima u sunčani svijet Imperial Teen. Out From Inside bila bi savršena za party na plaži vokali kao da se dure, a gitare skrivaju neočekivani kraj pjesme sa distorzijom klavijatura. Čak kad album uspori kapriciozan pop ostaje netaknut. Overtaken nostalgična je pjesma koja daje savršen kraj albumu. Izvitoperen vokal praćen tužnjikavim klavirom. Imperial Teen su uvijek oduševljavali svoje fanove svojim vragolastim pjesma, a Feel the Sound nije iznimka.

Ivana Obrdalj

Hits 1454

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42