MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2021
Format Albumi
Vrsta
Dodano Četvrtak, 25 Studeni 2021
Žanr Blues
Length 39:18
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2021
Država SAD
Etiketa Booga Music / VizzTone Label Group / BratGirlmedia
Edition details objavljeno: 12. 11. 2021.; producent: Kenny Neal
Tags Hanna PK BratGirlmedia Vizztone Label Group Booga Music Kenny Neal

Review

Upravo danas, 12. studenog, pred vama se nalazi njeno prvo izdanje "Blues All Over My Shoes", za Booga Music/VizzTone Label Group, uz radijsku promociju BratGirlmedia. A na ovo izdanje svoj potpis stavlja odlična blues pijanistica, pjevačica i kompletna glazbenica Hanna PK.

Hanna PK dolazi iz Rochestera, ali potječe iz Južne Koreje i, kako bih kazao, nema nikakve prepreke da uživamo u njenoj prezentacijskoj formi uvijek atraktivnog piano bluesa. I to ne baš bilo kakvog, već izrazito originalnog. Naime, od 11 pjesama njih 10 je upravo njezino djelo. Sve što čujete znalački je producirao poznati Kenny Neal, koji u svom radu i djelovanju zapravo uživa baš u ovakvim "otkrićima" jer, ruku na srce, i samo priznajte da do sada niste slušali ovu glazbenicu. I to je OK, i to je u redu... jednostavno ne možete sve čuti i biti s svime upoznati.

Upravo zato i sam se uvijek veselim kada naiđem i dobijem ovakakv album i kada priča sama po sebi krene i postane nešto što je sastavni dio vas samih. To doista ima svoju težinu i značaj. No, da bi to toga došli morate biti "100% IN" i jako dobro znati raspoznati ovaj glazbeni izričaj.

Nije danas u današnjoj postavci stvari lako i jednostavno izvoditi upravo ovaj glazbeni stil i to je još jedan razlog što vrlo jasno kažem i poručujem: Hanna PK imate moju punu potporu i moj duboki naklon do poda. Svaka vam čast!

Netko će kazati: "a sve to smo već čuli". OK, možda i jesmo, ali nikako na ovaj način. Osobno, doista sam uživao preslušavajući ovaj snimljeni materijal i da, to je jasna poruka svim skepticima ili nevjernim Tomama da se Hanna ne šali i da ju itekako valja uvažavati.

U svom glazbenom izričaju jasna i u potpunosti dorečena, izgrađenog instrumentalističkog znanja i umijeća, Hanna doslovno plijeni svakog imalo ozbiljnijeg glazbenog "freaka".

Hanna PK i njen bend Hanna and the Blue Hearts, itekako znalački izvode svoju glazbu, koja ima svoje temelje u tradicionalnom bluesu, swingu i jazzu. I naravno, sigurno ćete ih čuti u brojnim glazbenim formama, ali primarno tu je taj jako eksponirani čikago blues i boogie, tu je ta glazba koja je, zapravo, ishodište svega i od nje jednostavno ne treba bježati niti zazirati, upravo suprotno!

Ako ste tu doma, ako ste u ovoj glazbenoj formi na svom terenu, jednostavno se prepustite i Hanna PK će svojim blues albumom, kako se pjesme nižu, postati dio vas samih. "Blues All Over My Shoes" je album koji nije baš za početnike u ovom glazbenom žanru, ali nama koji smo tu doma, tu doista problema nema i priča samo ide dalje, pjesme se slažu i u potpunosti vas okupiraju. Vjerujem da je i Kenny Neal upravo to i osjetio i njegova produkcija samo je cijeloj ovo glazbenoj priči dala tu jednu visoku i respektabilnu notu.

Na kraju samo ću kazati, oprostite, napisati: Hanna PK imate moju puno podršku i kapa dolje samo za vas!

Mladen Lončar - Mike

Hits 439

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma

IzvještajiZucchero oduševio lisinski


Placebo + Jonathan na Šalati


Habib Koite nastupio na 4. Backstageu


Inciter predstavili novi album u Hard Placeu


Novigrad je postao dom bluesa


Konstrakta u Zagrebu


Kids form the sky u Močvari


Dark alternativa u Boogaloou


Prepuna pulska Arena ispratila odlazak velikana


Artistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu