MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Into The Wild Life


Bookmark

Data

Released Travanj 2015
Format Albumi
Vrsta / Heavy metal / Alternative metal / Hard rock
Dodano Subota, 20 Lipanj 2015
Žanr Rock
Length 49:31
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2015
Država Europa
Etiketa Atlantic
Catalog Number 7567-86705-4
Edition details objavljeno: 10.4.2015.; produkcija: Jay Joyce
Tags Atlantic Jay Joyce Atlantic Records Halestorm

Review

Halestorm je američki rock bend kojeg su osnovali Lizzy (vokal, gitara) i Arejay (bubnjevi), brat i sestra. Iako postoje još od prošlog desetljeća, prvi album im je izašao 2009. godine i singlovima s tog, i dva sljedeća albuma, kradu visoke pozicije na svim rock ljestvicama u SAD-u.

Album Into the Wild Life, koji je izašao ranije ove godine, samo je nastavak puta kojim su krenuli prije šest godina. Pjesme ne odstupaju kvalitetom nimalo od prijašnjih, nema uvedene elektronike, kao što to većina današnjih sastava radi, te je zvuk ostao bliži izvornom hard rocku. Lizzyn glas je snažan kao i uvijek i ponovno pobija neutemeljene predrasude o ženskim vokalima u ovakvoj vrsti muzike. Ritam sekciju predvodi njezin brat koji s razlogom dobiva nagrade i smatra se jednim od boljih bubnjara današnjice, svaki element perkusije je savršeno prožet s ostalim instrumentima.

Iako je barem polovica od 13 pjesama kvalitetom mogla konkurirati da izađe kao singl, izabrana su samo dva; „Amen“ i „Apocalyptic“. Na njima se najbolje prepoznaje tema koja se provlači kroz cijeli repertoar kako ovoga tako i prijašnjih izdanja, a to je snaga. Odlični riffovi te oštrina i snaga vokala s riječima koje podižu samopouzdanje u prvoj se savršeno spajaju s women power, seksi i uvjetno rečeno prljavijim riječima u drugoj.

Pjesma koja se kvalitetom odvaja od ostatka, uz singlove, je zasigurno „Scream“ kojom je otvoren album. Sonično vrlo bogato ostvarenje koje diže samopozdanje i govori nam kako ničije osim našega mišljenja nije bitno, bit će zasigurno jedan od favorita publike. Odmah uz nju po kvaliteti stoji i malo drugačija pjesma, „Dear Daughter“. Iz naslova se tematika može savršeno pročitati, prožeta je sa mnogo više osjećaja od ostatka i dira u dušu. Ovdje je Lizzy ponovno sjela za klavir i pokazala svoju nadarenost i melodioznost što se pokazalo kao pun pogodak. Zasigurno jedna od najboljih novijih rock balada.

Sve u svemu, na novome albumu Halestorm je ostao vjerodostojan svome starome zvuku bez ikakvih nepotrebnih dodataka stvarajući odlične pjesme koje su već na putu da postanu hitovi i stanu uz bok onima sa stara dva albuma. Kvaliteta je ostala na zavidnom nivou i svatko će uživati barem u djelu popisa naslova koji sadrži 13 (ili 15 u delux izdanju) pjesama.

Tomislav Kiš

Hits 1511

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42