MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2005
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Gospel music
Dodano Ponedjeljak, 23 Svi 2011
Žanr Gospel
Length 1:13:53
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2005
Država Europa
Etiketa Virgin
Catalog Number CDVUS 262
Edition details objavljeno: 14.3.2005.; producent: Jean Pierre Plunier; snimano: 12. 10. 2004. - Apollo Theater (Harlem, New York)
Tags Ben Harper The Blind Boys Of Alabama Jean Pierre Plunier Virgin

Review

U ovo vrijeme prije Božića nema ništa bolje i ugodnije nego poslušati pravi gospel. Pravo blago slilo se u moj player u vidu izvrsnog, posebnog i nadasve očaravajućeg albuma Live at the Apollo osebujnog mladog glazbenika Ben Harpera i maestralnih Blind Boys of Alabama. Ovaj album uživo objavila je poznata diskografska kuća EMI Records, isto tako objavljen je DVD album, preko diskografske kuće Virgin Records.

Ovaj album kada počnete slušati, ostati ćete prikovani na mjestu, oduzimati će Vam dah, riječi. Tijelom će Vam prolaziti trnci, nećete imati mira, pa ćete naprosto sjedeći i slušajući album‘’ Live at the Apollo’’ polako stjecati dojam kao da se na licu mjesta.

Ben Harper i Blind Boys of Alabama po tko zna koji puta pružiti će Vam zaista izuzetni glazbeni doživljaj. Sva Vaša očekivanja biti će ispunjena i Vi jednostavno nećete imati ama baš ništa za dodati.

O albumu ‘’ Live at the Apollo’’ uopće je teško pisati, jer jednostavno nema se što dodati niti oduzeti. Album ‘’Live at the Apollo’’ je upravo to što je snimljeno i na nama je samo da uživamo.

Gledajući unatrag čini mi se da svi protekli albumi koje su izdali i Ben Harper i Blind Boys Of Alabama, pokazuju svoje bogatstvo i sjaj upravo na ovakvim nastupima uživo. A ti nastupi ako su još na mjestima poput the Apollo Theatra, koji s pravom slovi za hram crne glazbe.

To je mjesto o kome sanja svaki glazbenik tamne boje kože, tu se potvrđuje kvaliteta, talent, tu se dokazuje vrijednost i snaga prezentacije onog što osjećate.
The Apollo Theatre je mjesto koje s pravom zauzima prvo mjesto kod svakog crnog glazbenika, kada želi potvrditi svoju vrijednost i kvalitetu.

Osobno želim izdvojiti slijedeće skladbe: uvodni instrumental 11th Commandment, suptilnu Well, Well, Well, osebujnu I Want to BeReady,narastajuću Take My Hand te furiozne Church House Steps iChurch on Time te apsolutno maestralnuSatisfied Mind.

Ben Harper i Blind Boys of Alabama došli su upravo u taj hram crne glazbe i napravili su pravi rašamon. U Apollou zavladalo je gospel ozračje koje teško napušta onog koga obasja svojim blještavilom.

Toliko snage, toliko emocija te izuzetno visoko izraženih pozitivnih vibracija, jednostavno mora svakog slušatelja potpuno osvojiti i obuzeti.
Album ‘’Live at the Apollo’’ jednostavno morate imati. Stoga, do najbližeg cd shopa i potom brzo ubacite disk u player i .... UŽIVAJTE!!!!!

Mladen Lončar - Mike

Hits 1682
Ben Harper Albumi Kronologija Lifeline » Lifeline

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma