MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Swamp 'n' Roll

Bookmark

Data

Released Svi 2020
Format EP
Vrsta Blues rock / Garage rock / Punk rock / Rock and roll
Dodano Ponedjeljak, 24 Kolovoz 2020
Žanr Rock
Length 18:31
Broj diskova 1
Edition date Svi 2020
Država Hrvatska
Etiketa Dirty Mojo Records
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 29.5.2020.; snimka, mix, produkcija i master by Ivan
Tags Garage In July Dirty Mojo Records Ivan "Pocmeister" Podoreški

Review

Još nisam ostario, rekao bih, jer sam nakon preslušanog EP-ja "Swamp 'n' Roll" u izdanju Dirty Mojo Records ponovno osjetio žar koji u sebi nosi moderna glazba. Razlog mom povratku u mladost je bend Garage In July.

EP je objavljen 29. svibnja i u cijeloj priči ostao sam pomalo zatečen, jer ponovno sam dobio "šuber" u glavu i ponovno sam ostao čvrsto ležati na zemlji. To je dobro za ego, da svako malo dobiješ "kick" u glavu, da te prodrma, da te vrati na zemlju ako odeš u visine, misleći da si faca, ovo ili ono... a potom "pljas" i bye, bye, stari moj. Vidiš kako si ti još uvijek malen i da moraš stalno slušati i učiti.

Čvrsta svirka, odlične ideje, fina razrada, neobična vokalna modulacija, a sve fino paše. Žestoko, puno energije, ali smisleno! Ritmički osmišljeno i, što je bitno, kroz sve se provlači blues u svojim iskonskim vrijednostima.

Tako bih onako na brzinu okvirno odredio ono što čujem. A sada idemo u dubinu i tražimo od kuda vjetar puše... Jednostavno moram svakako spomenuti da sam takav, sličan poticaj doživio i nakon nastupa Jeremiah's, gdje su mnogi uz mene ostali samo u nevjerici vrtjeti glavom. Kaj je ovo bilo? Nije moguće da je to naš bend! Sada priča ide baš u takvom smjeru. Garage In July su Igor Hanžek (bubanj), Ivan Podoreški (ritam gitara, klavijature, back vokali), Marko Bagarić (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević, odnosno, Jim July (vokal, bas gitara, usna harmonika).

Moji unutarnji signali nekako su mi ukazivali da bi se trebalo povezati s bandom i to sam učinio vrlo brzo, gotovo nevjerojatno brzo stigao je telefonski poziv i cijela se priča zakotrljala u smjeru koji sam zamislio.

Naime, odlučio sam malo snažnije medijski popratiti glazbenu priču Garage In July, a kako sam više slušao EP "Swamp 'n' Roll", tako sam sve više i više pronalazio potvrdu da sam ispravno postupio i da sve to itekako ima smisla.

A kada sam otišao samo trunčicu dalje ili dublje, vidim da njihova priča kreće gotovo puno desetljeće unatrag i da je iza benda dosta materijala i još više svirki, nastupa, ali i kojekakvih turbulentnih promjena u bendu.

Kako stručni glazbeni znalci odaju općeniti glazbeni utjecaj njihove glazbe, ja se usuđujem malo preciznije zagrebati baš što se tiče bluesa, pa evo nekih imena: Shaw Davis & The Black Ties, Seth Rosenbloom, The Reverend Peyton's Big Damn Band, Balkun Brothers, The Harponist & The Axe Murder, The Indigenous, pa kao baš želite, tu su i The Black Keys, Black Stone Cherry i uvijek ludi, razulareni Seasick Steve. Ovo su samo neka imena koja daju svoj, osobiti i nadasve originalan obol prezentacijskoj formi bluesa.

To bi zapravo bila i moja preporuka za EP "Swamp 'n' Roll" energičnih Garage In July koji "samo" imaju svoju originalnu viziju prezentacijske forme i rocka, rock n'rolla, elektrofunka, R&B i bluesa ne kopirajući druge već rade svoje pjesme.

Svi vi koji se doživljavate kao istinski znalci moderne glazbe, evo odličnog poligona da provjerite i testirate svoje mogućnosti.

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

Hits 556

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma