MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Blud


Bookmark

Data

Released Ožujak 2005
Format Albumi
Vrsta Pop / Rock / Jazz / Funk / Reggae
Dodano Četvrtak, 24 Veljača 2011
Žanr Pop-Rock
Broj diskova 1
Edition date 2005
Država Hrvatska
Etiketa Aquarius Records
Edition details Snimano: studio Debelji 2003 - 2005
Tags

Review

Na drugi album, Dubrovačko-šibenske grupe na privremenom radu u Zagrebu, Fali V, čekalo se gotovo šest godina. Nakon hvaljenog prvijenca Visočije od koljena, bend je gotovo četiri godine radio na novome materijalu. Pod nazivom Blud, dolazi nam četrnaest pjesama , od kojih tri čine Skip 1, 2 i 3, brojevi u trajanju do minutu koje u bendu opisuju kao dokumentarne momente.

Album otvara singl Osmijeh, čiji zanimljivi video spot dolazi kao dodatak izdanju. Funky pjesma sa elementima surf-rocka mudro je odabrana za otvaranje albuma te kao singl. Ovaj bend čine četiri čovjeka različitih, no glazbom povezanih, životnih puteva. Kao peti, pasivan član, djeluje Pavo Tonković, koji na albumu potpisuje gotovo sve tekstove. Aranžman te glazbenu produkciju potpisuje Robert Nappholz, klavijaturist u bendu, koji samostalno i uz vokala i gitaristu Antu Prgina potpisuje glazbu za cijelu album, osim za završnu Čuvam noć od budnih, koju potpisuje Vlatko Stefanovski.

Šarolikim albumom koji se stilski proteže od rocka, funka, jazza do utjecaja hip hopa i reggaea, uz tekstove prvenstveno o prošlim ili aktualnim vezama, o seksu u naslovnoj i najžešćoj Blud, te o prirodi i čovjeku u umazanom svijetu u pjesmi Kiša, Fali V, napravili su solidan album dijelom glazbeno vedrog i plesnog a dijelom melankoličnog i misaonog ugođaja.

Luka Belani

Hits 1789

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma