MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2006
Format Albumi
Vrsta Trip-hop / Dance / Electronic
Dodano Subota, 16 Travanj 2011
Žanr Electronic
Length 1:05:45
Broj diskova 2
Edition date Lipanj 2006
Država SAD
Etiketa Sony/BMG / Menart
Edition details Producent: Fatboy Slim.
Tags

Review

Svatko tko prati modernu svjetsku glazbu zasigurno je čuo barem jednu pjesmu Normana Cooka, DJa poznatijeg pod nadimkom Fatboy Slim. Cook bi vjerojatno i ostao samo DJ, da se nije nakon silnih remiksiranja odlučio na autorsku karijeru koja mu je i donijela planetarnu slavu.

Nakon niza godina, pred nama je njegova prva oficijelna The Greatest Hits kolekcija podnaslovljena Why Try Harder, čiji cover podsjeća na njegov najpoznatiji album You've Come A Long Way Baby. Ostaje nepoznanica je li ova kompilacija nastala kao inicijativa Fatboyeve matične izdavačke kuće Skint Records u želji za lakom zaradom ili samog Normana Cooka, koji s njom pokušava označiti jedan dio svoje karijere i započeti drugi.

Fanove (i one koji posjeduju prijašnje uratke dotičnog autora) na albumu čeka 6 neobjavljenih pjesama (barem ne na studijskim albumima) što je tek trećina playliste Why Try Harder. Od njih je i najvažnija nova singlica That Old Pair Of Jeans, koja se doima kao da je ispuštena sa zadnjeg studijskog albuma Palookaville. Tu su i remiksevi poznatih stvari Cornershopa Brimful Of Asha i Groove Armade I See You Baby, a šteta je što se na albumu nije našao i Normanov remix pjesme Body Movin Beastie Boysa, koji je (možda) ispušten zbog trajanja cijele kompilacije.

Ostatak pjesama su hit singlovi sa albuma Better Living Through Chemistry (Santa Cruz, Going Out Of My Head), već spomenutog You've Come A Long Way, Baby (The Rockafeller Skunk, Gangster Trippin, Right Here, Right Now, Praise You), Halfway Between The Gutter And The Stars (Sunset (Bird Of Pray), Deamons,Weapon of Chioce )i Palookaville (Don't Let The Man Let You Down, Slash Dot Dash, Wonderful Night, ), dok su live nastup Live On Brighton Beach i Big Beat Butique DJ Set pod nazivom On the Floor at the Boutique u potpunosti izostavljeni.

Pedantnim odabirom pjesama vjerojatno bi se uspio složiti The Greatest Hits od 2 CDa, no pošto je kompilacija namijenjena svima, a ne samo fanovima, i ovaj izbor pjesama će biti dostatan. Posebno izdanje kompilacije prati Bonus DVD izdanje sa 10 spotova u vrhunskoj kvaliteti od kojih valja posebno izdvojiti Right Here Right Now, Rockafeller Skunk, Weapon Of Choice odnosno Gangster Trippin.
 
Why Try Harder prvenstveno se preporuča onima koji se tek upoznaju sa Fatboy Slimom, i fanovima koji u svojim privatnim kolekcijama imaju svako izdanje ovog osebujnog DJa.


Goran Hatala
Hits 1404
Fatboy Slim Albumi Kronologija Dance Bitch » Dance Bitch

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42