MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2009
Format Kompilacije
Vrsta Pop / Rock
Dodano Nedjelja, 15 Svi 2011
Žanr Rock
Length 1:04:00
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Island
Tags

Review

Believers Never Die - Greatest Hits prvi je kompilacijski album najvećih hitova američke pop punk senzacije Fall Out Boy. Bend se okupio 2001. godine i čine ga Patrick Stump (vokal/gitara), Joe Trohman (gitara), Pete Wenz (bas gitara) i Andy Hurley (bubnjevi). Postigli su status zvijezda 2005. prvim albumom koji su izdali, From Under the Cork Tree. Albumom su dobili nekoliko nagrada i 2,5 milijuna primjeraka je prodano.
 
„Infinity or high“ iz 2007. osvojio je vrhove svjetskih top ljestvica. Singl „This Ain't a Scene, It's an Arms Race“ našao se na prvom mjestu ljestive Pop 100. Kažu da su im uzori Green Day, Descendants i The Smiths, što se može čuti i iz njihovih pjesama. Surađivali su sa Debbie Harry, Brendonom Uriom (Panic! At The Disco), Pharrelom Williamsom, bili su predgrupa slavnim Blink 182, pjesma „I Dont' Care“ našla se među 100 najboljih pjesama 2008. godine prema magazinu Rolling Stone, svirali su na tulumu inauguracije aktualnog predsjednika SAD-a, Barracka Obame.
 
Album najvećih hitova pušten je u prodaju 17. 11. 2009. i sadrži uglavnom pjesme koje su izbacivali kao singlice i bonus pjesme. Prvi singl „Alpha Dog“ originalnog imena „ALPHAdog and OMEGAlomaniac“ objavili su 26. 10. 2009.
 
Uz najveće hitove izdali su i DVD sa video komentarima svakog člana benda. Jedina dva službena spota koja nisu objavili su spotovi za pjesme „The Carpal Tunnel of Love“ i „Alpha Dog“. Vokal pjesme „Watch a Catch, Donnie“ je u originalu Elvis Costello, ali se nisu na vrijeme dogovorili sa Decca Records oko izdavanja. 
 
Album ima prizvuk bendova Blink 182 i Green Day, stoga nije ni čudno što im prodaja dobro ide. Dečki su odradili soundtrack za život svakog tinejdžera u Americi i šire. Pjesme su se tako našle i na soundtracku serije „One Tree Hill“, a i sami članovi benda su glumili u istoj. Stil nisu promijenili godinama, ali u tome i jest čar cijelog albuma. Mada se za njih smatralo da su samo još jedan američki „one hit wonder“, u ovih par godina su se pokazali skroz okej.
 
Đurđica Sarjanović
Hits 1333

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42