MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2007
Format Albumi
Vrsta Soft rock / Contemporary Pop/Rock / Country-Rock
Dodano Nedjelja, 24 Prosinac 2017
Žanr Rock
Length 1:30:46
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2007
Država Europa
Etiketa Universal / Eagles Recording Company
Catalog Number EAGLESADV1
Edition details objavljeno: 30.10.2007.; producenti: Eagles, Steuart Smith, Richard F.W. Davis, Scott Crago i Bill Szymczyk;: snimano: 2001. - 2007.
Tags Aquarius Records Universal Bill Szymczyk Eagles Eagles Recording Company Scott Crago Richard F.W. Davis Steuart Smith

Review

Još jedan veliki band nakon punih trinaest godina studijske šutnje objavio je 30. listopada dvostruki CD Long Road Out Of Eden za diskografsku kuću Polydor, a band je Eagles.

Razlog ovakvoj dugoj diskografskoj šutnji su neki nerazjašnjeni odnosi unutar samog banda (čak su vođeni razni sudski sporovi i tome slično). Današnji svijet show biznisa pun je raznih zamki i pravnih smicalica, koje samo zbunjuju glazbenike. No, dobro ne treba puno duljiti oko toga, već se treba posvetiti albumu Long Road Out Of Eden. Činjenica je da je upravo ovaj studijski album, jedan pravi break u stvaralačkom konceptu banda i tim više je značajna njegova apsolutno neočekivana kvaliteta i to upravo u tom opsegu.

Izdanje ovog njihovog dvostrukog CD-a Long Road Out Of Eden pokazuje kako ovaj legendarni band sa kirurškom preciznošću pogađa upravo tamo gdje treba. Publika ali i službena glazbena kritika ostaje zatečena kako su to Eagles odlično snimili i pustili u opticaj. Osobno, držim da ni sami nisu vjerovali da je to moguće i da će baš toliko uspjeti u svojoj već davno poznatoj misiji povezivanja klasičnog rocka i country tema.

Ta fuzija davno je zaživjela, ali sada je cijeli zvuk puno više dobio na širini i dužini. Tople, mirne i lagane harmonije naprosto vas moraju preplaviti i osvojiti a to će se zasigurno ostvariti preko tema kao što su: Long Road Out Of Eden, Frail Grasp on the Big Picture, Business as Usual, Last Good Time in Town, Somebody i Smuggler"s Blues. Pjesme poput njih imaju korijene duboko u 80-tima, ali istovremeno kristalno jasno pokazuju da su namijenjene za 21. stoljeće. Mora se priznati da Eaglesi na cijelom albumu doslovce blistaju.

Eagles svojim dvostrukim albumom Long Road Out Of Eden ponovo su dali misliti mnogim sličnim bendovima, koji traže poveznicu između klasičnog rocka i countryja. Eagles to ne moraju tražiti, oni to doslovno nose u sebi i u svojim pjesmama. Nekada smo se oduševljavali Hotel Californiom i sličnim pjesmama, no sada više nije potrebno ići toliko daleko u prošlost, danas jednostavno poslušate album Long Road Out Of Eden i sve će Vam postati kristalno jasno. Upravo na taj način duboko u sebi znati ćete prepoznati ono što oduvijek krasi njihovu glazbu; a to je prepoznatljiva melodičnost, izuzetna slušljivost i nadasve zarazni refreni.

Na albumu Long Road Out Of Eden sve je to pojačano izražajnom gitarom Joe Walsha, s druge pak strane izvrsno nadopunjavanje Don Henleyja i Glenn Freyja mora vas osvojiti na prvo slušanje, stoga što prije provjerite zašto je dvostruki album Long Road Out Of Eden tako dobar.

Mladen Lončar - Mike

Hits 752
Hotel California « Hotel California Eagles Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42