MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2014
Format Albumi
Vrsta / Pop / Folk-pop
Dodano Ponedjeljak, 08 Prosinac 2014
Žanr Pop
Length 40:56
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2014
Država UK
Etiketa EBGB's
Catalog Number EBGBCD002S
Edition details Produkcija: Ed Harcourt
Tags Sophie Ellis Bextor EBGB's Ed Harcourt

Review

S nešto drukčijim zvukom došao je peti po redu album Sophie Ellis BextorWonderlust. I doista je wonder, dobar je, pomalo neobičan. Možda sam ju neopravdano prije podcjenjivala, ali nakon ovog albuma u mojim se očima vinula. Postoji nešto u njezinim pjesmama što im daje takav neobičan prizvuk, a to je njezin glas, koji je možda njezino najprepoznatljivije obilježje, te joj uvijek daje posebnost glazbi.

Prve dvije pjesme možda će nas malo prevariti o ozbiljnosti albuma. Birth of an Empire ozbiljna je, praćena istočnjačkim melosom na većem dijelu pjesme, ozbiljnog teksta i ostavlja dojam veličanstvenosti. Until the Stars Collide počinje temom na čembalu (to je ozbiljan instrument, mora biti kad ga je Bach toliko volio), prijelazi su oštri, s čestim izmjenama harmonije što nije baš uobičajeno danas, a njezin „vilinski“, moram ga tako nazvati, glas, vodi pjesmu nekamo daleko u nebo i nabija je emotivnošću.

Sljedeći niz pjesama ne oduševljava toliko.Runaway Dreamerje najavljena kao idući singl, i dosta je jeftina – repetitivni dijelovi, isfurane harmonije. Čak niti riječi nisu nešto pametne ili inspirativne. Niz se nastavlja sThe Deer & The Wolf iYoung Blood(koja je izbačena kao prvi singl).

Tada da se ispriča stižu dobre, odlične pjesme kao brza i retro 13 Little Dolls, nježna do krajnosti Wrong Side of the Sun, folk-polka Love is A Camera (očigledno svi glazbenici barem ponekad vole ubaciti malo polke u svoj opus) i Cry To The Beat of The Band. Ova posljednja je spoj dramatičnosti na violinama, Sophienog izraženog hladno obojanog glasa, jednoličnog, ali vrlo privlačnog ritma koji nas brzo uljulja u unutrašnjost pjesme, nježnog i emotivnog teksta. Bridge zvuči kao raspadanje, čemu uslijedi svim gore navedenim nabijen refren i zaokruži ju čineći ju daleko najboljom pjesmom na albumu. Album završava s potpuno prosječnom, ultrasporom When The Storm Has Blown Over. Totalno neimpresivan kraj, pogotovo nakon ovih nekoliko upečatljivih.

Od jedanaest pjesama, samo nekoliko ne zaslužuje titulu kvalitetnih, neobičnih i impresivnih. Teatralnost kojom je obavijen čitav album ne može biti skladnija nego što jest s njezinim hladno obojanim glasom, a tekstovi pjesma koji često nose u maštu samo pojačavaju osjećaj neke vrste bajkovitosi koje nam Wonderlust pruža.

Valentina Botica

Hits 557

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42