MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2009
Format Albumi
Vrsta Pop / R&B / Dance
Dodano Srijeda, 28 Rujan 2011
Žanr Dance-pop
Length 51:26
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa LaFace, Zomba, SonyBMG, Jive, Zomba
Tags

Review

 

Kolaboracijama s velikim hip hop imenima Ciara je uredno osiguravala top 5 Billboarda, te je usprkos manjku interesa žutih magazina za njen lik i djelo treći album ipak izazvao interes sezonski orijentirane publike koja se hrani senzualnim ritmovima r'n'b klubova. Ciara je dogurala i do treće sezone svog tankog piskutavog glasića koji će mnoštvo omladine u mračnim klubovima natjerati na ples u kombinaciji s polubludnim radnjama. I dok ćemo većinu njenih kolegica proklinjati zbog preproducirane elektronske glazbe koju blasfemično nazivaju r'n'b, Ciara će nam ipak ostati draga.
 
Treći album modne kreatorice, plesačice i pjevačice je kolekcija r'n'b bombona kojima su i dalje glavna osnova suradnje. To Ciari nećemo uzimati za zlo jer, realno gledano, u r'n'b krugovima se svatko sa svakim pobratimio i sve je krcato featuring suradnjama. Vrhunac su već izbačeni singlovi Love, Sex, Magic s budućim kraljem popa Justinom Timberlakeom te Work nastao pod protekcijom velike Missy Elliot, no ni druge Ciarine suradnje nisu promašene. Ako ništa, sezonska rasplesavanja će ovaj put biti zbog pjesme i beata, a ne zbog minice koja je pri izlasku iz limuzine skočila previsoko.
 
I dok će plesni komadi zasigurno naići na dobar prijem, plesne laganijeg tempa nisu dobro ispale. Uzrok tome bi mogao biti što Ciara balade nosi sama, bez pomoći popularnijih imena, no isto tako pjesmama poput Like A Surgeon ne bi pomogla ni Beyonce. U nedostatku mid-tempo ideja se poseže i za kopiranjem te je nemoguće ne primijetiti frapantnu sličnost između Tell Me What Your Name Is i We Belong Together Mariah Carey.
 
Nemoguće bi bilo reći da mi nije drago što se Ciara održala i do trećeg albuma. Iako bez Missyine protekcije od oku ugodne r'n'b heroine ne bi bilo ništa, Fantasy Ride je vožnja kroz trenutne r'n'b trendove koje bar jednom po sezoni ne sačinjava isključivo produkcija.
 
Ivan Glazer
Hits 647
Ciara Albumi Kronologija Basic Instinct » Basic Instinct

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42