MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2021
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Modern Electric Blues / Contemporary Blues / Electric Blues
Dodano Srijeda, 27 Listopad 2021
Žanr Blues
Length 48:00
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2021
Država SAD
Etiketa Alligator Records
Catalog Number ALCD 5006
Edition details objavljeno: 17.9.2021.; producent: Tom Hambridge; snimano: Blackstage Studio, Nashville, TN
Tags Tom Hambridge Alligator Records Tommy Castro

Review

13 novih tonskih zapisa našlo se na albumu "Tommy Castro Presents A Bluesman Came To Town", kojeg je upravo jučer, 17. rujna, službeno objavila jedna od najvećih blues izdavačkih kuća Alligator Records.

Nije suvišno da vam i predstavim sve koji su snimili ovaj album: Tommy Castro (gitara i vokali), Tom Hambridge (bubnjevi, udaraljke i back vokali), Rob McNelly (gitara), Tommy MacDonald (bas) i Kevin Kendreen (klavijature). A uz njih tu su bili i Randy McDonald (bas), Bowen Brown (bubnjevi), Mike Emerson (klavijature), Keith Crossan (saksofoni i puhački aranžmani), Deanna Bogart (saksofoni i puhački aranžmani), Terri Odabi (vokali) te Jimmy Hall (harp, back vokali).

Album "Tommy Castro Presents A Bluesman Came To Town" Tommyja Castra na prvo će vas slušanje podići svojom upečatljivom mješavinom funky bluesa, soula, pa čak ritmovima, riffovima i ugođajem hard rocka. Da, dobro ste pročitali, nije greška: Tommy i ekipa sjajno to "praše".

Gore navedena sjajna ekipa glazbenika snimila je album koji će vas samo nositi, kao da plovite na splavi po vrlo uzburkanim vodama navedenih glazbenih stilova. Priznajem da bi na ovakvom raftingu plovio jako, jako dugo i ne bih se umorio i zamorio! Uistinu, volim se spuštati i balansirati na glazbenim predlošcima za koje u konačnici ne znam kako će se sve završiti i da, to je taj čar, ta neizvjesnost i spoznaja da ne znate što vas čeka iza sljedećeg brzaca i zavoja. Hoće li će vas Tommyjeva gitara razvaliti svojim riffom ili će vas ubojita ritam sekcija smlaviti svojim ubitačno točnim ritmom ili su tu pak klavijature koje popunjuju sve ono što treba popuniti i još pri tome sjajno vode glavnu riječ tamo gdje je potrebno? Bilo kako bilo, Tommy je uspio i sada je tu, ne samo sada, već i dugi niz godina, još od sredine devedesetih. Put do afirmacije nije bilo nimalo lagan ni jednostavan, ali svojom upornošću i vjerom u ono što radi Tommy je uspio i sada radi doista ono što voli. A to se i osjeća na ovom albumu gdje dominira snažna mješavina blues-rocka kojeg je Tommy oduvijek volio, te soula, funka, r&b i bluesa. Sve to je dobitna formula koja je u potpunosti odredila i zapravo iznjedrila Tommvjev "sound".

Bitno je istaknuti da je Tommy glazbenik koji stalno traži svaku i najmanju moguću soluciju za inspiraciju, pa nije zapravo nikakvo čudo da je sada svoje mjesto našao u okrilju jedne od najvećih svjetskih blues izdavačkih kuća, poznate Alligator Records. Na ovom tonskom zapisu osjeća se sva snaga, njegova prilagodljivost i spremnost na snažne i osjećajima prožete svirke od pjesme do pjesme. S druge pak strane, blues je tlo gdje se vidi tko koliko zna i može, a i aranžmanska rješenja u pojedinim skladbama ukazuju koliko je bitna izuzetno brza prilagodljivost kada je u pitanju bilo trenutna improvizacija ili pak općenito prezentacijska forma.

Tommy Castro i ekipa, kako na svojim koncertima, tako i u samom studiju, proizvodi tu neodoljivu i opuštajuću atmosferu. Razlog tome je činjenica da sami glazbenici nisu pod ama baš nikakvim pritiskom. U tom i takvom ozračju imamo prigode čuti i osjetiti kako njihova svirka naprosto pršti od osebujnog R&B, rocka, soula i bluesa u ama baš svakom segmentu njihove glazbene forme.

Od prve do zadnje pjesme albuma "Tommy Castro Presents A Bluesman Came To Town" Tommy Castro i ekipa neće vam dati da predahnete i stoga dobro se pripremite i pazite da vas njihov jureći, ponoćni rock/blues/funk/soul ekspres ne smlavi! Pazite se!

The Washington Post: "Castro is "phenomenal and funky" with "soulful vocals and inspired blues guitar."

No Depression tvrdi: "Castro plays gritty, string-bending blues like a runaway train...a glorious blend that rocks the soul and lifts the spirits."

A na samom kraju album ponajbolje opisuje sam autor, odlični Tommy Castro, koji kaže: "I've made seven albums for Alligator and I've never made the same record twice. I will always try to be my most authentic self. I give it all I've got every time we hit the stage!"

Mladen Lončar - Mike

Hits 396
Tommy Castro presents The Legendary Rhythm & Blues Revue « Tommy Castro presents The Legendary Rhythm & Blues Revue Tommy Castro Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku