MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released 2022
Format Albumi
Vrsta
Dodano Četvrtak, 07 Travanj 2022
Žanr Pop-Rock
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2022
Država SAD
Etiketa Treated And Released Records / Blind Raccoon
Edition details objavljeno: 1.4.2022.
Tags Blind Raccoon Bananafish Treated And Released Records

Review

Gitarist i tekstopisac Fordham Murdy predvodi energični bend Bananafish, uz njega tu su i Dan Simone (klavijature), Ben Chen i Ry Cavanaugh na bas gitari. Vjerojatno još niste proguglali netom, a evo da vas ne držim u neizvjesnosti otkriti ću vam da je Fordham Murdy danas poznat kao Reverend Freakchild i vjerujem da vam je sada puno toga jasnije.

Album "Boston Bananafish", koji je objavljen prije samo sedam dana preko Treated And Released Records i uz radijsku promociju Blind Raccoona, zapravo je proizvod današnje moderne tehnologije.

U eri ove današnje moderne tehnologije i jednostavno nemogućih zahvata u ovoj naprednoj tehnologiji snimanja, danas čine zapravo čuda. I da, mnogi projekti zahvaljujući tome vraćaju se iz mrtvih i postaju dostupni svima. Baš takav je projekt Bananafish, bostonski rock ‘n’ roll "jam band" iz 1990-ih, koji evo sada objavljuje 25th Anniversary album "Boston Bananafish", a to je, zapravo, remasterirano ovogodišnje izdanje, koje nam donosi snimke koje su bile ranije dostupne samo i isključivo na njihovim nastupima uživo.

Sve pjesme naravno, osim one The Beatlesa, potpisuje Reverend Freakchild, a sve je posloženo na dva diska. Na prvom imamo 12 skladbi, koje će mnoge poklonike dobre glazbe ostaviti zatečenim jer teško da ste do sada slušali ovaj bend, a ako jeste svaka vam čast. Ovo je moj prvi susret s bendom i posebno me dotaknuo drugi disk na kojem nam se nudi 7 instrumentalnih skladbi. I upravo one kroz svojih gotovo 27' daju odličan prikaz benda koji se vrlo efektno i znalački nadopunjuje i jednostavno nosi svoju glazbu. A tu se doista čuje svega, a najviše glazbe koja je obilježila sedamdesete godine prošlog stoljeća. Vi sami prosudite želite li biti informirani i želite li odvojiti svoje vrijeme za ove vrlo zanimljive 73 minute. Glazba je univerzalni jezik koji svi razumiju, ako slušaju, svi oni drugi ostaju u potpunom mraku zakinuti za mnoge vrlo inspirativne trenutke. Nadam se da niste baš u toj grupaciji.

Album "Boston Bananafish" nudi vam raznovrsnu glazbenu prezentaciju umjetničkog rada i izričaja benda koji je uglavnom svirao na sjeveroistoku Amerike i, naravno, u Europi i posebno u ovom dijelu Europe nije poznat. I, stoga, ako ni zbog čega, onda baš upravo zbog toga vam predlažem da poslušate o čemu se radi, a sve ostalo prrepuštam vama. Vi sami odlučite vrijedi li to vašeg vremena ili ne!

Yours,
Mladen Loncar - Mike

Hits 1233

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiStereo MC's – instant povratak u 90-e


Hardcore džumbus u Dva Osam


Vatra nastupila na Burger Festivalu


Nurnberg pohodio Močvaru


Split at Night Jazz Festival - Dan četvrti


Split at Night Jazz Festival - Dan treći


Manu Chao nastupio u Osijeku


Split at Night Jazz Festival - Dan drugi


Nezaboravan glazbeni doživljaj u zelenom perivoju pod okriljem zvijezda


Split at Night Jazz Festival - Dan prvi


Aerodrom i Piloti u Tvornici


Let3 ŠČpektakl na Šalati


Bajaga i Instruktori zatvorili festival S okusom soli


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


She Wants Revenge u Močvari


IDEM i Svemirko – Pozdrav KSET-u


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


Kult plave kamenice u Cvjećarni


Gipsy Kings latino ritmovima rasplesali Gripe


u godini 2023. dogodila se jazz berba za pamćenje