MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2010
Format Albumi
Vrsta Indie
Dodano Ponedjeljak, 02 Svi 2011
Žanr Indie
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Makedonija
Etiketa Moonlee Records
Tags

Review

Onaj kojeg glazbeno krene, ne treba časiti časa. Bernays Propaganda srećom nisu žurili polagano s objavom drugog albuma nego su novih devet pjesama isporučili godinu dana kasnije. Pametan je to potez jer su potvrdili dobre kritike koje je pokupio debi Happiness Machines i pošteno se zatrčali u utrci za vrh regionalne indie scene (iako im konkurencija i nije bogzna kakva).
 
Bernays Propaganda bi trebali biti preporuka za političku angažiranost i učenje makedonskog jezika jer ta dva interesa nikad nisu zvučala zabavnije i uzbudljivije. Ovaj disco-punk na plesni podij dovodi intelekt i znanje, a agresivna i iznimno seksualna vokalistica Kristina će vas posramiti ako istih nemate.
 
Omalen album (od 9 pjesama se sastoji tek) je izvrsna plesna bomba čiji slabiji trenuci pripadaju tek laganijim trenucima i onima koji su na engleskom jeziku. Nisu Bernays Propaganda loši ni kad ne pozivaju na skakanje, no najbolji su kad su plesni. U prilog tome svjedoče dva iznimna hita, Buldožer, na tragu LCD Soundsystema i nevjerojatno dobar, internacionalno karizmatičan, Preživeav. Franz Ferdinanda su se dotakli kroz Ovaj den da pomine te se uz ljuti punk Namesti frizura i gladuvaj barem polovica ovog albuma može proglasiti vrhunskom.
 
Sva ljubav prema politici, filozofiji i indie uzorima (ponajviše Gang of Four) se isplatila. Kroz kratak album su pokazali popriličnu količinu glazbenih znanja i kreativnosti. Balkan ima svoje indie konje za utrku. Iako ih jezik možda sprječava u proboju na neka veća tržišta (na britanskom bi se tako dobro snašli), ovaj makedonski je nešto najzaraznije što nam je došlo preko granice proteklih par godina.
Hits 756
Happiness Machines « Happiness Machines Bernays Propaganda Albumi Kronologija Politika » Politika

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42