MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Veljača 2006
Format Albumi
Vrsta Indie pop
Dodano Nedjelja, 27 Ožujak 2011
Žanr Pop
Length 49:21
Edition date Veljača 2006
Država UK
Etiketa Matador Records / Menart
Edition details Producent: Tony Hoffer. Snimano: 2005.
Tags

Review

Kada pogledaš dom svoj, anđele, znaj da gledaš u maglovitu Škotsku, prijestolnicu najsunčanijeg pop sastava u povijesti – Belle & Sebastian. Na sjeveru Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i sjeverne Irske ne rastu samo kiltovi i dobri filmovi o lošim drogama već je izrastao i Stuart Murdoch - tvorac vrlo ljepljivih melodija i bolno istinitih stihova; bolnih poput brisa utere, ako ne i bolnijih.

Belle&Sebastian, oformljeni 1996. godine, izdali su do sada pet službenih albuma i par EP ploča. The Life Pursuit im je šesti album u karijeri. Ime im je stiglo iz francuske TV serije za djecu o dječaku Sebastianu i njegovom psu zvanom Belle. Devet godina kasnije izabrani su od strane The List za najbolji škotski bend svih vremena a to znači da postoji pravda na ovom svijetu. A dodatna činjenica da nisu izabrani niti Simple Minds niti Eurytmics mogla bi značit da postoji i Bog tamo negdje gore sa bijelom bradom i crnim vinilom.

Temeljni lajtmotiv ovog albuma jest vjera i kako glazbom samom zadobiti iskupljenje. Od čega točno? Ne tako mladi Stuart nije precizirao no očito je da i indie zvijezde muče veliki egzistencijalni problemi poput kvadrata stana i kako i gdje odraditi civilni vojni rok a da se to odrađivanje svede na minimum jer ipak proljeće je tu a svi znaju da je proljeće tek vlažna predigra za pravu stvar, a ona se zove ljeto. Braćo, još samo dva i nešto sitno mjeseca, a do tada ukucajte u oDC magične riječi The Blues Are Still Blue i Act Of The Apostle 1&2 i uvjerite se da govorim istinu i samo istinu.

 

Antonio Hadrović

Hits 710
Belle and Sebastian Albumi Kronologija The BBC Sessions » The BBC Sessions

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42