MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2012
Format Albumi
Vrsta / Indie rock / Alternative/Indie Rock
Dodano Utorak, 24 Veljača 2015
Žanr Rock
Length 34:15
Broj diskova 1
Edition date Svi 2012
Država Europa
Etiketa Wichita
Catalog Number WEBB340CD
Edition details Objavljeno: 15.5.2102.; produkcija: Jon Brion; snimano: 2011–2012 Studio B, Capitol Records, Los Angeles
Tags Jon Brion Best Coast Wichita

Review

Tamo negdje na ljeto 2010. upoznao sam se s tad novim bendom, Best Coast, koji su napravili jedan od najboljih i najljepših albuma tog ljeta. Njihova privlačna kombinacija surferskog popa, rocka i lo-fija očarala me je ljetnom atmosferom, iskrenim tekstovima i vedrim ambijentom. U dvije minute, ovaj bend sposoban je napraviti neke od najljepših ljetnih pjesama za slušanje s društvom na plaži ili za jednostavno lješkarenje u hladu. Jedva sam čekao njihov idući studijski uradak, a oni su se postupno okretali nešto težem zvuku.

Na svom novom albumu, The Only Place, odbacili su lo-fi elemente i vesele tekstove. Pjevačica Bethany pjeva s puno više nostalgije, žalosti, na nekim mjestima čak i očite depresije, atmosfera je podosta sumornija. I dalje su tu ljubavne teme, pogledi na veze, samo što više nisu toliko vedri kao prije. Tekstovno je tu i dalje prisutan onaj njen stil, iako se tekstovi sad dotiču tema manjka samopouzdanja, razmišljanja o smrti, suza i tuge. Lo-fi je pročišćen i distorzije smanjene, zvuk je jasniji, pjesme sporije i sve je nekako. drugačije.

Ako ste slušali prvi album, ovaj bi vas na prvo slušanje mogao iskreno šokirati. Garage elementi prisutni su više nego čak i tipičan Best Coast surf pop zvuk. Bend je postao malo lijen što se tiče struktura pjesama, tako da svaka ima gotovo identičnu konstrukciju. Ipak, za razliku od tu i tamo istog problema na prvom albumu, ovdje se to doima kao nedostatak inspiracije. Ipak, unatoč tome, album se doima kao prirodni progres u odnosu na prvi. Bez obzira na drastičnu promjenu u zvuku, ona ne izgleda isforsirano. Jednostavno se doima kao da su članovi benda bili u raspoloženju za napraviti ovakav album.

Sad, koliko je to uspješno, najbolje bi bilo da prosude obožavatelji. Unatoč početnom šoku, držim da se ljepota albuma otkriva kroz više slušanja. Ukoliko vas ovog ljeta uhvati depresija, rado ćete poslušati How They Want Me To Be, Up All Night, Why I Cry, My Life ili Do You Still Love Me Like You Used To. Ukoliko se to ne dogodi, držite se zvuka prvog albuma. Možda je bio predvidljiviji od ovoga, ali nekako je bio i pristupačniji. Ne znači da ovaj nema svoje kvalitete i svoje ljepote, no Best Coast je meni osobno draže čuti u veselijem izdanju i u ne toliko razvučenom albumu.

Mislav Živković

Hits 537

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42