MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2013
Format EP
Vrsta / Indie pop
Dodano Srijeda, 21 Siječanj 2015
Žanr Rock
Length 26:59
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2013
Država Europe
Etiketa Jewel City
Catalog Number JWCY001EP1
Edition details Producent: Wally Gagel
Tags Best Coast Jewel City

Review

Jedan od najsimpatičnijih bendova surferskog indie popa, Best Coast, postaje već snažno utvrđeno i važno ime suvremene indie glazbe. Jednostavno se ističu, ponajviše nekom vrstog posebnog šarma u njihovoj glazbi. Mješavina je to introspekcije i lijenosti, dinamike i depresije, popa i garagea, lo-fija i surf rocka, sunca i kanabisa, veselja i tuge, valova i ljubavi i svađa. I dok su na prvom albumu bili slatko pristupačni i vedri, a na drugom mračni i melankolični, ovaj EP, Fade Away, malo više naginje ovom drugom. Usamljenost, tuga, strah, anksioznost, a sve zamotano u uglavnom živahne melodije. I dok je drugi album u svoje vrijeme bio popriličan šok, a kvalitetno ispod prvijenca, ovaj popravlja ono što na njemu nije valjalo, ostajući vjeran tom zvuku.

Iako ima samo sedam pjesama, razrađenije su i zanimljivije. Tako jednaWho Have I Become? već na prvo slušanje otkriva fantastičnu kvalitetu koja nadmašuje većinuprethodnog albuma, a u jednom trenutku slušanja čak pomislite da je dobro kao i prvijenac. Naravno, i ovdje ima promašaja. Dobro, nisu to toliko pravi glazbeni promašaji koliko trenutci praznog hoda. Malo čak i rastužuje činjenica da pojedini dijelovi albuma više naginju na Hole (Fade Away, Baby I'm Crying) nego na Beach Boyse. Iako Best Coast stvarno znaju isfurati ovaj depresivni štih, ne uspijevaju mu naći umjerenu dozu, nego jednostavno pretjeraju. Na nekim pjesmama to ne gazi u patetiku, ali na većini albuma stalno se pojavljuju iste teme, čak i neki stihovi zvuče kao obične parafraze stihova prethodne pjesme.

Već spomenutaWho Have I Become? uvjerljivo je najjači trenutak albuma, petominutna pjesma bez praznog hoda s fantastičnim rifovima i ogromnom količinom energije. Vrlo su dobre i I Don't Know How, This Lonely Morning i I Wanna Know. Instrumentalizacija je odlična, Bethanyna vokalna interpretacija zanimljiva, uvjerljiva i čvrsta, refreni lako ulaze u uho i pod kožu, album je sve u svemu vrlo dobar i definitivno je napredak u odnosu na The Only Place.

Jedino, eto, preostaje nam nadati se da će se Bethany zaljubiti ili barem naći neku novu mačku jer se i u samim pjesmama osjeća nekakva nostalgija za trenutcima kao što su bili Crazy For You, Our Deal When The Sun Don't Shine. Odlično je ovo, obiluje energijom, izvrsna količina i raznolikost zvukova za EP koji traje manje od pola sata, no čini mi se da Best Coast svoj puni potencijal ipak ostvaruje u surferskim lo-fi trenutcima prvog albuma.

Mislav Živković

Hits 523

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42