MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Ono što jesam


Bookmark

Data

Released Rujan 2014
Format Albumi
Vrsta
Dodano Nedjelja, 14 Prosinac 2014
Žanr Rock
Length 43:03
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2014
Država Hrvatska
Etiketa Spona / Aquarius Records
Catalog Number CD 522-14
Edition details Objavljeno: 18.9.2014.; miks i produkcija: Marko Šućur - Šuc; snimanje: Petar Makar u “Basylum” studiju
Tags Aquarius Records Bender Marko Šućur - Šuc Spona

Review

Interneti neće u samom početku biti milostivi prema Benderu iz Novske, jer robot iz popularne Futurame nosi to ime, a i hard rock bend iz SAD-a. Tako da, morate ubaciti "Hrvatska" ili "Novska" iza imena benda kako biste saznali da postoje od 2006. godine a iza sebe imaju EP "Jedan od vas" te recentni LP album "Ono što jesam". Oba izdanja datiraju iz tekuće 2014. godine. Valja napomenuti kako bend trenutno funkcionira na zagrebačkoj adresi, a okosnicu čine Anja Tkalec na bas gitari te Igor Vulinović na gitari. Osim njih u bendu su Josip Lešković kao vokal i Igor Marić za bubnjevima.

Muzički se o njima govori kao "alternativnom rocku", ma šta to značilo. Ono što ja čujem je kombinacija Osmi putnik/Laufer/Majke, premda tu ima svega u rasponu od Guns n' Rosesa do Stone Temple Pilotsa a i gitarističke minijature S.R. Vaughana im nisu strane. Jedan pravi rokenrol kompost s naglaskom na blues i hard rock.

Svirački i vokalno je definitivno riječ o umiješnim individualcima, mislim da tu nitko neće naći zamjerku. Sve to zvuči uigrano, uglađeno i znalački. Čak u tolikoj mjeri da se na trenutke gubi osjećaj da je pred vama bend sa svojim debitantskim izdanjem, a to je u ovom slučaju dvosjekli mač. Naime, čini mi se da im kronično nedostaje neki vlastiti odmak, ameri bi rekli "touch", koji bi ih izbavio iz apsolutne dominacije klišeja i već stotinu puta recikliranog zvuka ali i lirike.

Jest, istina je kako Bender baca tri koplja iznad one nesretne Cote G4 i sličnih mlatitelja prazne slame, ipak za nešto više bi se valjalo malo opustiti i dati u eksperiment a ne se kruto držati "školskih" smjernica koje su zadali slični bendovi prije njih.

Naredni album će stoga biti ili iskorak prema naprijed ili potonuće u red solidne zabave četvrtkom uvečer u Hard Place-u. Na njima je sve. Znanje je tu, ali za sreću je potrebno dvoje. Muda fale.

Mihael Pinter

Hits 1659

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42