MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2009
Format Albumi
Vrsta Pop / Classic
Dodano Nedjelja, 15 Svi 2011
Žanr Pop
Length 43:00
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država Velika Britanija
Etiketa Syco, Columbia
Tags

Review

Internetska promocija je svoj vrhunac doživjela sredinom 2009. kad su nas Youtube i Twitter uputili na postojanje Susan Boyle. Skoro pa pedesetogodišnja neugledna ženica je imala sve preduvjete da postane predmete poruge Simona Cowella i ostatka medijske mu mašinerije, no sve nas je iznenadila svojim fantastičnim glasom. Teško je bilo ne zasuziti i vidjeti da se iza tih bujnih obrva krije jedna od ponajboljih pjevačica današnjice. Nakon što je snimka s audicije bila prikazana na svačijem kompjuteru koji ima imalo brzu internet konekciju, u glavama onih kojih na takvim stvarima zgrću novce rodila se nova ideja – Susan Boyle treba snimiti album.
 
Ta ideja je, logično, ispala jako unosna. Osam milijuna prodanih albuma (a brojka raste iz dana u dan) samo svjedoči koliko su Youtube, Twitter i Simon Cowell uspjeli razvikati Susan Boyle. I iako prvi Susanin album kod publike prolazi kao da se dijeli, ruku na srce, teško je reći da je taj album nešto posebno.
 
Ista je to stvar kao i sa svim drugim zvijezdama medijskih spektakala koje traže zvijezde i talente već godinama. Novci se mogu okrenuti jedino obradama tuđih pjesama (jedina pjesma koja nije cover na ovom albumu Who I Was Born To Be se slobodno može ignorirati), a Susan Boyle prolazi bolje od ostalih koji su na iste načine potekli samo zbog elementa iznenađenja. Interes za album se postiže obradama Rolling Stonesa i Madonne, no tu završavamo sa svime što je u vezi ovog albuma zanimljivo.
 
Nitko se ovdje osim Susan nije trudio. Aranžmani su plivanja u sigurnim vodama orkestracije koje odgovaraju Susaninom vokalu, bez ikakvih revolucionarnih ideja u obradama. Ako ignoriramo impresivan vokal, može se reći da se radi o jednom iznimnom djelu. Najbolji primjer za to je pjesma koja je stvorila Susan Boyle, I Dreamed A Dream, koja na albumu zvuči nevjerojatno dosadno jer nema vizualnog uvoda o nikad poljubljenoj ruralnoj ženi koja je stala na pozornicu i iznenadila sve.
 
Ne dajte se prevariti, istinska Susan Boyle je bila ona snimka s audicije. Sve ostalo je istiskivanje što više novca dok god to glavna akterica priče može izdržati. Dok se džepovi pune, Susan Boyle će pod pritiskom imati psihotične epizode, a vi ćete imati još jednu u nizu bezličnih obrada Silent Night i Amazing Grace.
Hits 802
Susan Boyle Albumi Kronologija The Gift » The Gift

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42