MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Veljača 2006
Format Albumi
Vrsta Irish folk / Folk-pop / Folk-rock
Dodano Srijeda, 30 Ožujak 2016
Žanr Pop-Rock
Length 57:04
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2006
Država Hrvatska
Etiketa Dallas Records
Catalog Number CD DALLAS 359
Edition details objavljeno: 6.2.2006.; produkcija: Alen Širola
Tags Dallas Records Belfast Food Alen Širola

Review

Još jedan album stiže nam u izdanju Dallas Recordsa. Radi se o zadnjem albumu kojeg je snimila riječka skupina Belfast Food, a koji je ugledao svijetlo dana prije 11 dana.

Belfast Food svoj četvrti album nazvali su "Zeleni album", a usporedno s izlaskom ovog novog materijala, Belfast Food objavili su i novi singl i videospot "Trivijalna stvar". Svi koji poznaju ovu riječku skupinu znaju da se njihov glazbeni izričaj bazira na elementima irskog glazbenog blaga.

Belfast Food na ovom albumu donose 16 pjesama. Oni koji malo bolje poznaju njihov opus tvrde da po mnogo čemu "Zeleni album" spada u njihove najzrelije i najpotpunije radove. Konačno su snimili album bez opterećenja i pritisaka, što se odmah primjećuje. Pjesme su im, da se tako izrazim, kompaktnije, izražajnije. Osjeća se da je ovaj materijal pravi proizvod osovine koja se zove Erik Malnar - Alen Širola – Sebastijan Mavrić. Snimateljski posao znalački je odradio Mario Jurčić, dok je producentski dio pripao Alenu Široli.

Belfast Food su si dali truda te su novi album "obukli" u dizajnerskom studiju Aligator, zaista sjajan posao. Omot je uvijek važan dio marketinga, no ono što je još važnije je sadržaj tog omota, a u tom paketu krije se sadržaj, čija kvaliteta garantira da će album "Zeleni album" sigurno biti osvajač domaćeg TV i radio etera.

"Zeleni album" svakako preporučan na raznim "tulumima", njegov sadržaj garantira dobar provod i ugodnu zabavu. Čemu drugom i služi glazba, nego zabavi. Pa, shodno tome neka "fešta " počne !

Mladen Lončar - Mike

Hits 635
Belfast Food Albumi Kronologija Live in Tvornica » Live in Tvornica

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42