MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Srpanj 2008
Format Albumi
Vrsta Irish folk / Folk-rock
Dodano Subota, 26 Studeni 2011
Žanr Folk rock
Length 1:00:40
Broj diskova 2
Edition date Srpanj 2008
Država Hrvatska
Etiketa Dallas Records
Catalog Number CD DALLAS 528
Edition details objavljeno: 23.7.2008.; produkcija: Mario Juničić i Erik Malnar; snimano: Tvornica kulture - 17.3.2007.
Tags Dallas Records Belfast Food Mario Juničić Erik Malnar

Review

Belfast Food možda i nisu neki veliki bend u Hrvatskoj, svaki njihov album se ne čak s ushićenjem, njihovi spotovi ne izazivaju kontroverze i premijere na tračerskim stranicama, no ako su u nečemu dobri, to su koncerti. Da vas tražim da nabrojite sve albume koje je ovaj simpatični bend izdao, vjerojatno biste gledali u pod, no da vas pitam da se sjetite njihovih pjesama sjetili biste se zasigurno divljeg skakanja i naguravanja na Mate i Matilda ili Van iz grada.

Live in Tvornica je CD i DVD uprizorenje koncertnog vremena kad se Belfast Food najbolje snalaze, svetog Patrika, 17. 3. 2007. u prostoru u kojem se najbolje snalaze, zagrebačkoj Tvornici. Izdanje je uistinu luksuzno: 16 pjesama na CD-u, 16 video prikaza na live DVD-u + knjižica koja prikazuje publiku u deliriju u vrijeme zelenila, pive i veselja koje nijedan naš nacionalni blagdan nije sposoban proizvesti.

Podjednaku pozornost Belfastovci pridaju svojim pjesmama kao i onim tradicionalnim irskima, a geografsku raznolikost potvrđuju i video prikazom Podravske, Virovske i Koprivničke polke. I sve je to odlično, atmosfera je tu, no i prikazuje tragičnu boljku Belfast Fooda: oni vas neće uspjeti dovoljno zainteresirati da ovaj koncert poslušate/pogledate privatno.

Problem je upravo u samom korijenu, irskom izričaju. Irski izričaj je fantastična stvar dok ste pijani, dok je sveti Patrik ili dok je sve to skupa, no koliko je to stvoreno za svačije uho u privatnosti? Belfast Food imaju genijalnu komunikaciju s publikom, irsko veselje uspijevaju proširiti cijelom dvoranom, audio i vizualno ovaj koncert ispunjava sva očekivanja kad ste na samom koncertu i kad ciljeno idete pokupiti malo irskog duha, no doma će vam ovo izdanje poslužiti tek da biste na nekom domaćem veselju potaknuli pjevanje Šporkog starog grada, dalje od toga neće. Na samom koncertu savršeno, no na komadiću plastike tek korektno.

Ivan Glazer

Hits 865
Zeleni album « Zeleni album Belfast Food Albumi Kronologija Očekivanja » Očekivanja

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42