MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2008
Format Albumi
Vrsta Rock / Soft rock
Dodano Ponedjeljak, 07 Studeni 2011
Žanr Rock
Length 47:12
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Kanada
Etiketa Island / Aquarius Records
Tags

Review

 

Štovani posjetitelji glazbenog portala SoundGuardian, eto pred Vama je još jedna ekskluzivna promocija albuma. Ovaj puta radi se o albumu 11 poznatog kanadskog rockera Bryan Adamsa. Diskografska kuća Island upravo je ovih dana objavila ovaj album.
 
U popisu glavne diskografske aktivnosti Bryan Adamsa, album 11 nalazi se pod rednim brojem 16 i eto odmah moram istaknuti da je to vrlo daleko od njegovih najboljih ostvarenja kao što su: Cuts Like a Knife (1983) i Reckless (1984) izdanih od strane izdavačke kuće A&M. Budući da je nekoliko albuma unazad Bryan Adams nekako stvaralački stagnirao, eto ni album 11 nije donio ništa novo, niti posebno (mada su prošle pune četiri godine od njegovog zadnjeg studijskog albuma Room Service (2004) snimljenim za dioskografsku kuću Badman).
Ovaj poznati kanadski glazbenik rođen je 05. studenog 1959. u gradiću Kingston, Ontario. Bryan Adams oduvijek je naginjao onoj poznatoj rock filozofiji noseći jeans, tenisice, bijelu majicu i imajući električnu gitaru u rukama. Svojim pjesmama obilježio je sredinu 80-tih i 90-tih godina, a svjetsku slavu stekao je svojim poznatim baladama, ali i rockericama, kojima je privukao mase obožavatelja. Njegov opori i snažni vokal uz eksplozivne rifove bio je čarobna formula uspjeha. Šteta, što na albumu 11 nije uspio pronaći tu dobitnu formulu. Istina je da je dosada Bryan imao zaista nekoliko odličnih uspješnica, kojima je doslovno ovladao svjetskim top ljestvicama i to mu nitko ne može niti želi osporiti, ali isto tako treba jasno izreći da nije baš u umjetničkom zanosu.
 
Naime, sve pjesme na albumu solidni su radovi, koji su vjerojatno predmet ugovornih obveza te ima i onih koje vjerojatno tijekom 80-tih Bryan sigurno ne bi uvrstio na album. Shodno tome, opetovano želim napomenuti da album 11 spada u onu kategoriju malo slabijih ostvarenja. Osobno, pomalo me čudi zašto Bryan Adams ne koristi svoju popularnost i da pokuša malo iskoristiti brojne prijatelje, kolege glazbenike da se malo zanovi ta autorska crta. Držim da bi na taj način Bryan dobio neku odskočnu dasku ili dozu one toliko potrebne inspirativnosti, koja bi ga vratila na nekadašnju razinu autorske kreativnosti.
 
PREPORUKA:
Moram istaknuti da sam vrlo pomno preslušao album 11 kanadskog glazbenika Bryan Adamsa i nažalost moram napisati da nisam osobno baš previše oduševljen radovima, koji su svoje mjesto našli na ovom albumu. Stječe se dojam da je velika većina skladbi totalno predvidljiva i pomalo identičnog ozračja, što samo dodatno potvrđuje onaj već gore spominjani pad razine autorske kreativnosti, zaista šteta! Osobno, očekivao sam puno više, budući da su prošle pune četiri godine od zadnjeg studijskog albuma, ovog poznatog kanadskog rockera. Nadam se da će budućim radovima Bryan Adams opravdati renome koji zasluženo ima, no, do tada moramo biti strpljivi.
 
Mladen Lončar - Mike
Hits 2841
Bryan Adams Albumi Kronologija Bare Bones » Bare Bones

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici