MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
 I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It


Bookmark

Data

Released Veljača 2016
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock / New Wave/Post-Punk Revival
Dodano Subota, 07 Svibanj 2016
Žanr Pop-Rock
Length 1:13:55
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2016
Država Europa
Etiketa Polydor / Dirty Hit
Catalog Number DH00117
Edition details objavljeno: 26.2.2016.; produkcija: Mike Crossey, George Daniel i Matthew Healy; snimano: veljača - studeni 2015. - Ravenscourt Studio (London) i The Ranch (Woodland Hills, California)
Tags Polydor Mike Crossey The 1975 Matthew Healy George Daniel Dirty Hit

Review

The 1975 su svojim istoimenim debi albumom stekli status jednog od najperspektivnijih britanskih bendova, zasjevši na prvo mjesto tamošnje ljestvice najprodavanijih albuma. Inspirirani pop glazbom 80ih, kvartet iz Manchestera je hitovima kao što su „Chocolate“ i „Sex“ osvojio radio stanice diljem svijeta. Tri godina kasnije, album je dobio svog nasljednika u obliku zanimljivo nazvanoga „I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It“, koji je nadmašio uspjeh prvijenca zauzevši prvo mjesto i američkih i britanskih top ljestvica.

Kao i debi album, „I Like It…“ otvara kratka pjesma „The 1975“, ovaj put u znatno raskošnijoj verziji. Zbor koji okružuje vokal pjevača Matta Healyja nam već ovdje daje do znanja da je riječ o znatno ambicioznijem albumu od njegovog prethodnika. Prva „prava“ pjesma na albumu je ujedno i prvi singl „Love Me“, koji nam je još krajem prošle godine najavio album. Na prvo slušanje sam morao provjeriti da nisam slučajno pustio mash-up meni nepoznate pjesme INXSa s riffom iz Bowiejeve „Fame“, ali to nikako ne bih uzeo kao zamjerku ovom izrazito zaraznom singlu.

„UGH!“ nastavlja u zabavnom tonu, ali u stihovima skriva Healyjevu borbu s ovisnošću o kokainu. Bend po prvi put usporava u baladi „A Change Of Heart“, u kojoj duhovito opisuje gubljenje interesa u vezi („You said I'm full of diseases, your eyes were full of regret, and then you took a picture of your salad and put it on the Internet“), prije nego što sa „She's American“ zaključaju odličan prvi dio albuma.

Nakon izrazito zabavnih uvodnih pet pjesama, problemi počinju s gospelom inspiriranom „If I Believe You“, album se zalijeće u zid te se gubi u eksperimentiranju, od instrumentalne „Please Be Naked“ i shoegazeaste „Lostmyhead“, sve do elektronike u naslovnoj pjesmi. Cijeli središnji dio albuma (koji traje preko 35 minuta!) je potpuno zaboravljiv te, s izuzetkom kratke „The Ballad Of Me And My Brain“, sve pjesme traju puno dulje nego što bi realno trebale.

Srećom, odlična „The Sound“, vjerojatno najbolja pjesma koju je bend dosad snimio te jedan od hitova koji bi mogli obilježiti ovu godinu u glazbi, odmah baca prethodni dio albuma u zaborav. Sa svojim fantastičnim refrenom koji bi sam mogao puniti stadione, pjesma je četiri minute čiste zabave te s razlogom dosad najuspješniji singl benda. Nakon izrazito standardne pop pjesme 80ih, „This Must Be My Dream“ te problemima s drogom ispunjene „Paris“, album završava sa dvije pjesme obiteljske tematike: u „Nana“ Healy oplakuje smrt bake, dok u akustičnoj „She Lays Down“ opisuje borbu svoje majke s depresijom.

„I Like It...“ bi najbolje bilo opisati kao „Dr. Jekyll And Mr. Hyde“ album , na svojim vrhuncima on je fenomenalno zabavan i odlično produciran, dok je na svojim slabijim trenucima naporan za slušati do razine kad bi tipka za preskakanje pjesme djelovala primamljivo. Bend je definitivno na trenutke bio pretjerano ambiciozan, ali su i pokazali da su u stanju snimiti odlične pop hitove, daleko bolje od ičega na svom prvijencu. Unutar „I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It“ se nalazi odličan album od 35, ali isto tako i vrlo prosječan album od 70 minuta.

Janko Sladović

Hits 2465
The 1975 Albumi Kronologija A Brief Inquiry into Online Relationships » A Brief Inquiry into Online Relationships

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima