Sedam presudnih

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Antivalentinovska petica koja će se održati u petak 14.02. i subotu 15.02.2020., u Boćarskom domu, bit će definitivno najluđe izdanje tradicionalnog festivala koji u mjesecu zaljubljenih svake godine željno iščekuju svi koji žele dobar provod i pravu feštu ove godine pod sloganom - ‘Niti ljubav, niti karanje, samo tulumarenje! SoundGuardian kroz rubriku "7 presudnih" pruža podršku predstavljanjem izvođača, a ovoga puta za vas i nas je svojih 7 presudnih predstavio John iz grupe M.O.R.T.

Hladno Pivo - "Džinovski" (1993.)

Bio sam treći osnovne kad mi je stariji brat uručio ovu kasetu. Tog trenutka postao sam panker. Jebeš mi sve!

The Doors - "Weird Scenes Inside The Gold Mine (Best of)" (1972.)

Četrnaestogodišnjak po prvi put u životu čuje zvuk Doorsa; The End, Strange Days, Five To One...čista magija, predivni Doorsi, ljeto...let's swim to the moon, let's climb trough the tide...ćaao ;)

Bob Dylan - "Blonde on Blonde" (1966.)

Ja i Zvrk pronašli tu kasetu u škrinji s blagom u Galeriji Galijotović. Slušali je dok nije pukla previše puta. Uvod u Dylanov imaginarij. Nikad se više misli u glavi nisu slagale na isti način.

The Beatles - "Revolver" (1966.)

Definitivno najdraži album Beatlesa. Drukčiji pristup pop/rock muzici, širenje mogućnosti a opet ni jedna pjesma nije dužan od 3 minute.

Nirvana - "Nevermind" (1991.)

Svjetska slava ovog albuma, njegov snažan i prljav gitarski zvuk, jednostavni rogovi i Kurtovo deranje uvjerili su nas da i četiri glazbeno neobrazovana retarda iz Sinja možda nekad mogu postati rock zvijezde.

 

.

Repetitor - "Sve što vidim je prvi put" (2008.)

Za ovaj album mogu reći isto što i za Nevermind, s tim što me Repetitor pogodio u vrijeme depresije kad sam već počeo misliti da rock'n'roll polako umire i da nema puno smisla da nas četvorica izlazimo iz garaže. Boris, Anamarija i Milena su mi promijenili mišljenje i dali mi novu snagu i na tome im beskrajno hvala.

Darkwood - "Ne bojimo se vukova" (2009.)

Ovo opskurno lokalno izdanje koje su 2007. složili Štrumf, Luka i BraneNorac savršeni.