Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

kevlar bikini

Promocija novog albuma "Rants, Riffage and Rousing Rhythms", friško izdatog za Geenger Records, grupe Kevlar bikini, dogodit će se ovoga petka 6. prosinca u legendarnoj Močvari uz Savu. I opet smo iskoristili odličnu priliku pa smo ih iscimali za rukav da nam predstave 7 presudnih. Odabrao - Mario Berta.

Atomsko Sklonište – "Atomska trilogija" (1980.)

Prvi album koji sam opetovano preslušavao s nekih 5-6 godina.
Sjećam se da sam si mislio, gle, ima još muzike osim onih Novih Fosila sa televizije... ovo mi se iz nekog razloga više sviđa...
Kaseta je bila od mog starog i bila je sive boje.

The Ramones – "Road To Ruin" (1978.)

Mom mlađahnom mozgu to je tada bio najprljaviji i najbezobrazniji album s „J***** se svi“ stavom (anti-kvalitete koje cijenim i danas). Jedino sam uvijek preskakao Don't Come Close i Needles And Pins jer su mi bile mlohave i jadne, a to nije bilo jednostavno jer se morao držat fast forward gumbić točno do početka sljedeće pjesme... S vremenom sam naučio izbrojat točan broj sekundi do puštanja. Ramonesi su me do 7. razreda lagano pustili, ali su definitivno bili presudan gateway prema nabrijanijim stvarima.
Fun fact (nikome) – I Don't Want You je prva pjesma koju sam samostalno uspio skinut na akustari.
Kasetu sam kupio u Nami na Črnkasu, bila je narančasta.

Bad Brains – "Black Dots" (1996.)

Bad Brains faza prije reggae njasra. Black Dots na A strani, a na B strani Circle Jerks – Group Sex (snimljen 2 puta zaredom jer je album kratak). Kaseta BASF, crne boje.
Još uvijek rijetko prođe mjesec, a da ne zavrtim jedan od tih bisera.

D.R.I. – "Definition" (1992.)

Kupio sam CD u dućanu Iz Sve Snaga, a uopće nisam posjedovao CD player.
Morao sam ga dati nekom da mi ga presnimi na kasetu. Kaseta se raspala od preslušavanja, a CD još uvijek imam (ali opet nemam player).

Sepultura – "Chaos AD" (1993.)

Album koji me skinuo sa striktne trash/death dijete na kojoj sam tada bio.
Kupljen na Cvijetnom od jednog od onih likusa kod kojih sam nabavljao polu-kurentna izdanja. Kazeta TDK, prozirna s fotokopiranim kaverom u BOJI.

Refused – "Shape Of Punk To Come" (1998.)

DA!!!

Converge – "All We Love We Leave Behind" (2012.)

Što više starim i propadam sve manje me pale stvari koje nisu nadrkana akcija. Ovaj album je nadrkana akcija izvedena ispravno. Zadnjih 5-6 godina u svakodnevnoj rotaciji.