Sedam presudnih

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

FLYER

Grupa Flyer nedavno je izbacila novi singl, zaokružen njihovim prepoznatljivim, kvalitetnim i funky pop zvukom u vidu pjesme "Jednostavnije". Novi singl podsjetio nas je da u rubrici nismo do sada ugostili nikoga iz benda pa smo upravo iz tog razloga zamolili Maria Kovača da nam predstavi svojih 7 presudnih albuma..

The Beatles – "Magical Mystery Tour" (1967.)

Početak mog glazbenog putovanja koje još uvijek traje uz Beatlese. Teško je bilo izdvojiti jedan album  od toliko širokog opusa vrhunske glazbe.

Stevie Wonder - "Songs in the Key of Life" (1976.)

Motown. Stevie Wonder. To je to.

Jamiroquai - "Travelling Without Moving" (1996.)

Na ovom albumu mi je bio prvi ozbiljan susret s produkcijom i aranžmanom u smislu da sam ga slušao na taj način. Još uvijek s nestrpljenjem isčekujem svaki uradak Jamiroquaija. I novi Automaton mi je dobar, ali ne kao stariji albumi.

Sade – "The Best of" (1994.)

Kod Sade me uvijek fasciniralo kada sam slušao cijele albume koliko ima pjesama sporijeg tempa ali niti jedna nije dosadna jednu sekundu. Boja glasa, bend, aranžmani, savršeno.

Air - "Moon Safari" (1998.)

Kod Aira mi se jako svidjela jednostavnost i melodijske linije kao i način pjevanja. U to vrijeme mi je bilo nešto tako novo i originalno, ali i danas mi zvuči odlično.

Bob Marley – kompletna diskografija (1965. - 1983.)

Toliko dobrih pjesama…

Nirvana – "Nevermind" (1991.)

Što reći za bend koji je bio predvodnik kompletnog glazbenog žanra. Kraj osnovne škole, sjećam se da sam u Ilici kupio majicu Nevermind...to je bilo i vrijeme CD rentova, gdje si iznajmio CD i onda presnimavao na kazetu, kopirali su se omoti, jedan album se preslušavao sto puta i ovaj je bio jedan od tih albuma.