Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

tg

Najsvježije izdanje rockmarkove Akustike predstavit će mladog kantautora, koji se predstavlja pod umjetničkim imenom The Gentleman. Ovaj tajanstveni akademski obrazovani i svestrani glazbenik svoj ’džentlmentski’ projekt započeo je 2016. godine, a predstavljeni autorski materijal nastao je kao intimni umjetnički dijalog Gentlemana i pjesnikinje Mrs. Dulovsky. Priliku da ga uživo čujete imate već sutra, u utorak, 15. svibnja na pozornici glazbene knjižare Rockmark. Njegovih 7 presudnih provjerite u nastavku.

David Bowie – "Blackstar" (2016.)

Bowiev album Blackstar je nevjerojatno dobar. Svaki put kad ga slušam rastvara me iznutra i odvodi negdje drugdje. Taj album je toliko muzički bogat da sa svakim novim slušanjem postaje još bolji. Jedna maestralna, zaokružena cjelina velikana. U ovom slučaju apsolutno na prvom mjestu meni značajnih albuma.

Simon & Garfunkel – "Sounds of Silence" (1966.)

Čistoća i ljepota. Tekst i glazba, čemu da se više divim? Izuzetno važan album u mom životu.

Tom Waits – "Closing Time" (1973.)

Još jedan predivan album. Teško mi je sažeti moj odnos prema ovom albumu u par rečenica. Definitivno album koji me godinama vodio.

Stan Getz & Joao Gilberto – "Getz/ Gilberto" (1964.)

Prvi puta sam čuo album Getz/ Gilberto za vrijeme studija saksofona. Profesor mi je rekao da poslušam taj album, mekoću njegovog pjevanja i lakoću te glazbe. Tako trebaš svirati, rekao je. Apsoultno je bio u pravu.  Getz/Gilberto, prava umjetnost.

Velvet Underground & Nico - "The Velvet Underground & Nico" (1967.)

Od kraja osnovne škole do danas, ovaj album kod mene ne prestaje svirati. Sjećam se sebe kako sjedim na podu svoje sobe, svjetlo je bilo crveno, a ja kao hipnotiziran gledam sekunde na cd playeru dok Velveti sviraju, i sviraju...

Talking Heads – "Remain in Light" (1980.)

Ludnica zvuka, festival ritma i groovea. Kada želim najbolji provod i potpuni osjećaj zadovoljsta stavljam slušalice, put pod noge i palim Remain in light.

The Pixies - "Surfer Ross" (1988.)

Bez Pixesa ne bi bilo mene. U mojim počecima intenzivnog slušanja glazbe i bavljenja glazbom Pixiesi su bili moj broj jedan. Godinama. No, s vremenom ipak prerastemo neke stvari pa se tako meni deslio i s najdražim Pixiesima. Usprkos tome, oni su mi značili beskrajno mnogo i iz tog razloga apsolutno moraju biti na ovom popisu.