Sedam presudnih

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

tg

Najsvježije izdanje rockmarkove Akustike predstavit će mladog kantautora, koji se predstavlja pod umjetničkim imenom The Gentleman. Ovaj tajanstveni akademski obrazovani i svestrani glazbenik svoj ’džentlmentski’ projekt započeo je 2016. godine, a predstavljeni autorski materijal nastao je kao intimni umjetnički dijalog Gentlemana i pjesnikinje Mrs. Dulovsky. Priliku da ga uživo čujete imate već sutra, u utorak, 15. svibnja na pozornici glazbene knjižare Rockmark. Njegovih 7 presudnih provjerite u nastavku.

David Bowie – "Blackstar" (2016.)

Bowiev album Blackstar je nevjerojatno dobar. Svaki put kad ga slušam rastvara me iznutra i odvodi negdje drugdje. Taj album je toliko muzički bogat da sa svakim novim slušanjem postaje još bolji. Jedna maestralna, zaokružena cjelina velikana. U ovom slučaju apsolutno na prvom mjestu meni značajnih albuma.

Simon & Garfunkel – "Sounds of Silence" (1966.)

Čistoća i ljepota. Tekst i glazba, čemu da se više divim? Izuzetno važan album u mom životu.

Tom Waits – "Closing Time" (1973.)

Još jedan predivan album. Teško mi je sažeti moj odnos prema ovom albumu u par rečenica. Definitivno album koji me godinama vodio.

Stan Getz & Joao Gilberto – "Getz/ Gilberto" (1964.)

Prvi puta sam čuo album Getz/ Gilberto za vrijeme studija saksofona. Profesor mi je rekao da poslušam taj album, mekoću njegovog pjevanja i lakoću te glazbe. Tako trebaš svirati, rekao je. Apsoultno je bio u pravu.  Getz/Gilberto, prava umjetnost.

Velvet Underground & Nico - "The Velvet Underground & Nico" (1967.)

Od kraja osnovne škole do danas, ovaj album kod mene ne prestaje svirati. Sjećam se sebe kako sjedim na podu svoje sobe, svjetlo je bilo crveno, a ja kao hipnotiziran gledam sekunde na cd playeru dok Velveti sviraju, i sviraju...

Talking Heads – "Remain in Light" (1980.)

Ludnica zvuka, festival ritma i groovea. Kada želim najbolji provod i potpuni osjećaj zadovoljsta stavljam slušalice, put pod noge i palim Remain in light.

The Pixies - "Surfer Ross" (1988.)

Bez Pixesa ne bi bilo mene. U mojim počecima intenzivnog slušanja glazbe i bavljenja glazbom Pixiesi su bili moj broj jedan. Godinama. No, s vremenom ipak prerastemo neke stvari pa se tako meni deslio i s najdražim Pixiesima. Usprkos tome, oni su mi značili beskrajno mnogo i iz tog razloga apsolutno moraju biti na ovom popisu.