Sedam presudnih

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ana curcin

Beogradska glazbenica Ana Ćurčin povodom koncerta u Tvornici kulture otkriva svojih 7 presudnih albuma. No prije svega Anina napomena: "Kako izabrati samo 7 albuma??? Neću da varam i pokušaću da se ograničim albumima u periodu od 12. do 21. godine."

Alanis Morrissettte – MTV Unplugged
Ovaj album mi je na početku bio referentan u odnosu na to kako želim da zvučim, a “Jagged little pill” sam slušala kao tinejdžerka sa 12-13 godina.

Natalie Merchanti „Tigerlily“
Album, koji sam slušala sa 12, 13 godina. Volela sam njen vokal, emociju, pesme.

Damien Rice . album „O" koji sam toliko mnogo puta preslušala jer sam u tom periodu bila nesrećno zaljubljena, mlada i melanholična.

Jeff Buckley i album „Grace“ koji nisam mogla da prestanem da slušam kad se vratim kući posle izlaska u grad u ranim dvadesetim.

Pearl Jam “Ten”
Slušala sam ovaj album pored svog brata dok sam odrastala, a kasnije i gomilu puta vrištala i pevala na sav glas sa drugarima na žurkama ove pesme, svaki put vozeći se na emocijama koje nepogrešivo bude, energiji i katarzi!

Bruce Springsteen We Shall Overcome: The Seeger Sessions
Kad sam otkrila Brusa u osamnaestoj godini, nisam mogla da prestanem da ga slusam godinama. S razlogom navodim ovaj album jer sam nakon koncerta sa turneje Seeger Sessions uplovila u bazen pesama Bruce Springsteen-a i E Street benda i oktrivala za sebe i ranije albume. Slušajući ih sve, probirala sam pesme iz raznih perioda za koje bih se vezivala i kojima bih se stalno vraćala, poput „Bobby Jean“, „Thunder road“, „Ghost of Tom Joad“, „Blood brothers“, „Born to run“ (akustična live verzija)...

Алла Пугачева - Мне Нравится, Что Вы Больны Не Мной, Marina Cvetajeva
https://www.youtube.com/watch?v=9NoW96SldMQ
Ova pesma je zapravo referenca na razne ruske pesme i muzičare koje sam slušala ili čije su pesme prosto dolazile do mene tokom života u Rusiji i postale bliske, lepe, koje su me jednostavno obeležile. Ova pesma mi je najdraža iz Rusije.