Sedam presudnih

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Seed Holden2Iza imena Seed Holden “krije se” Ljudevit Ivić. Prvi album “Script” snimio je prije dvije godine, a nedavno je na https://seedholden.bandcamp.com/ objavio i svoj drugi album “The Fall Of My Youth”. Kako je sve zapravo krenulo s glazbom, koji su ga albumi uveli u neke glazbene svjetove te što i dalje rado sluša, otkrio nam je u 7 presudnih.

The Beatles - "Rubber Soul" (1965.)
Sve je zapravo krenulo u prvom osnovne sa njihovom kompilacijom Golden Beatles, ali ovo je bio prvi njihov album koji me osvojio. I dan - danas ga često imam na playlisti.

Metallica - "Master Of Puppets" (1986.)
Album koji me uveo u svijet metala. Bio sam 4. osnovne i preslušao sam ga uzduž i poprijeko na starom Sonyjevom discmanu (kojeg još nekada koristim ha-ha). Nikada neću zaboraviti kad sam prvi put čuo onaj mirni akustični intro u Battery i onda onaj famozni upad cijelog benda. Gitarusine velike ko život!

Nirvana - "Unplugged in New York" (1994.)
Ovo je bio uvod u tinejdžerske dane i "probleme" i daljnje otkrivanje Kurta i ekipe. I dalje mislim da je to najbolji unplugged ikada snimljen.

Pink Floyd - "Dark Side Of The Moon" (1973.)
Beatlesi su sve započeli, ali Floydi su ulaštili mjuzu. Iznad toga ne ide. Ovaj album mi je bio oktriće koje me odvelo u totalno drugu glazbenu dimenziju i otvorilo sasvim nove svjetove u muzičkom smislu. Ovo je također označilo i početak studija u Zagrebu :)

Phosphorescent - "Pride" (2007.)
Totalno slučajno otkriven band i bam... jedan od naj albuma ikad kojeg slušam svake zime i koji, kontam, nikada neću prerasti. Milijun uspomena, toplina, dragost i vukovi na snijegu ...

Pips Chips & Videoclips - "Drveće i rijeke" (2003.)
Ovo je Kid A domaće glazbene diskografije. Rujan u Zagrebu, gasi se ljeto ... Vrijeme je za Drveće i Rijeke, remek - djelo mrguda Dude.

Bruce Springsteen - "Nebraska" (1982.)
Za one koji su upoznati s albumom i samom pričom njegova nastajanja riječi su suvišne. Oni koji ne znaju nek poslušaju :)