Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Davor Viduka

Trinaesto izdanje Pozitivnog koncerta, najvećeg i najdugovječnijeg domaćeg dvoranskog glazbenog događaja, održati će se u subotu 2. prosinca u zagrebačkom Domu sportova uz nastupe čak pet izvođača – Brkova, Kawasaki 3P-a, Elementala, Repetitora i Otrovne Kristine. Pozitivac je odlična prigoda i da predstavimo bendove koji će nastupati kroz 7 presudnih albuma. Drugi na redu su Kawasaki 3p, tj. njihov gitarista Davor Viduka, inače institucija rocka brdovitog balkana koji je svirao i u Majkama, Kojotima, kratko i s Pipsima.. Davorovih 7 presudnih provjerio je i potvrdio Kawasaki 3p.

1. Novi Fosili - "Za djecu i odrasle" (1982.)

Taj album je jako utjecao na našu generaciju dok smo bili mali, ali na K3P utječe još i sada jer je briljantno konceptualan i vrhunski izveden, a o vizualnom dijelu neću ni govoriti jer si na omotu mogao svakog člana benda obojati s bojicama. I to točno zadanim, po boji i brojevima polja. Naravno da smo mi to bojali krivo jer smo netalentirani. Recimo meni je Vladimir Kočiš Zec ispao crnac. Uz to imao je genijalne pjesme koje su postali evergrini, npr. Kad sam bio mlad-Sustipletičan. Da sustipletičan? Briljantno.

2. Danijel Popović - "Đuli" (1983.)

Đuli, Đeni nosi kečke, Ma daj obuci levisice....treba li dalje nabrajati? Vrh. Raduje nas što se konačno uspješno vratio  sa hitom „Kao da ne postojim“. To je najbolje otpjevana pjesma ikad, mislim u povijesti svih pjesama - naj je bolje otpjevana. Danijel pjeva barem jedno 5,6 oktava. Majke mi… Mogla se i zvati Jaques pojedi se.

3. Samantha Fox - "Touch Me" (1986.)

Tu se nema puno šta pričati. Na koga ona nije utjecala u tinejdžerskim godinama trebao bi se zamisliti. Čak smo bili na koncertu. U biti nismo svi, Tomfa je bio ali kao redar. Te predivne oči...

4. Zana - "Dodirni mi kolena" (1982.)

Taj album i dan danas rado poslušamo kada se polugolišavi družimo u beckstageu. Ja sam prvi puta bio DJ u 7. osnovne i morao sam pustiti tu pjesmu jedno 16 puta. Bilo mi je drago što mi je prvi nastup tako uspješno prošao, a to je sve zbog grupe Zana. Da ne zaboravimo i evergrin: Ti si moj majstor za poljupce, poljupce? o da, o ne. Isto VRH!

5. Europe - "Final Countdown" (1986.)

Najbolji riff u povijesti. Tko to ne voli je seljačina. A i lijepo ujedinjuju Europu. To bi trebala biti himna Europske unije i Lige prvaka.

6. Disciplina Kičme - Zeleni zub na planeti dosade (1989.)

Maaa to su neki čudaci, budale :). Preporučam ne slušati u razvojnim godinama. Provjereno loše djeluje na mlade.

7. Srebrna krila - "Srebrna krila" (1979.)

O, Ana, o ana… Da mi je samo na jedan dan imati glas kao Vlado. To me opsjedalo u osnovnoj školi, a opsjeda me još i sada. Magnetično za djevojke i dame.