Sedam presudnih

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

m1 14 of 19Što je Valentinovo bez Massima? Što je Massimo bez Valentinova, bez ljubavi? Ne želimo znati odgovor na ovo pitanje, no ususret večerašnjem koncertu u Laubi upitali smo Massima kojih je to sedam albuma najviše utjecalo na njega i njegovo stvaralaštvo.

David Bowie - "Stage" (1978.)

StageČovjek širokih vidika. Uvijek je proširivao glazbene granice i davao glazba jednu novu vrijednost. Pogledajte samo njegov zadnji album “Blackstar”, on je i od vlastite smrti napravio genijalan glazbeni projekt. Za njega je jedina prava riječ – genije.
Naravno, ovaj album ima posebno mjesto zbog pjesme “Ziggy Stardust”.

 

Roxy Music - "Avalon" (1982.)

AvalonSvatko od nas najbolje se osjeća upravo uz glazbu s kojom je odrastao. Ovo je album objavljen malo prije „Sjaja u tami“ tako da mi se jako urezao u sjećanje.
U kasnijim godinama imao sam i tu sreću da smo moj bend i ja nastupali kao predgrupa Brianu Ferryju u Ciboni što mi je izuzetno drago.

 

Brian Eno - David Byrne - "My Life In The Bush Of Ghosts" (1981.)

ByrnePrvi album na kojem surađuju ova dvojica glazbenih velikana. Po meni je ovo kultni album koji postavlja jedno skroz novo viđenje elektronike, kao i  jedan od prvih etno albuma.

 

Talkingheads - "Remain In Light" (1980.)

Talkingheads

Za snimanje instrumentalnih dionica korišteni su nizovi semplova i loopova, što je bilo vrlo inovativno za to vrijeme. Oduvijek sam pratio radove upravo ljudi koji glazbi daju neko novo viđenje i tudio se učiti od njih.

 

 

Peter Gabriel - "So" (1986.)

Peter GabrielAlbum iz druge polovice 80-tih. Fuzija pop i rock elemenata sa uglavnom afričkim i brazilskim glazbenim stilovima.
Zapravo volim većinu njegovih radova, a posebno me veseli što sam prije par godina imao prilike na albumu „1 dan ljubavi“ surađivati s njegovim dugogodišnjim gitaristom Davidom Rhodesom.

 

Prince - "1999" (1999.)

PRince

Glazbenik za kojeg mi je izuzetno žao što nas je napustio u prošloj godini. Još jedan glazbeni genijalac koji je glazba dao novu dimenziju.

 

 

 

Kate Bush - "Hounds Of Love" (1985.)

Kate Bush

Ima li netko tko se iz 80-ih ne sjeća pjesme “Running Up That Hill“? Njezin vokal je jedan od onih koje je teško zamijeniti za neki drugi. Jedinstvena glazbenica.