Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

alfie bown

Nakon rasprodanog gostovanja Slavoja Žižeka prošlog mjeseca, posljednje izdanje Filozofskog teatra zagrebačkog HNK ove sezone održat će se u nedjelju, 2. lipnja, a gost je jedan od najzanimljivijih suvremenih teoretičara Alfie Bown.

Nastavljajući u tonu psihoanalize i kritičke teorije, Alfie Bown će zajedno sa domaćinom Srećkom Horvatom razgovarati o "ljubavi, snovima i video-igrama".

Naime, Alfie Bown je autor nekoliko zapaženih knjiga kao što su „The Playstation Dreamworld“ i „Enjoying it: Candy Crush and Capitalism“ koje se bave istraživanjem suvremenih popularnih fenomena - od video-igara do programiranja emocija, od rasta tzv. alt-right pokreta do uloge tehnologije.

Nakon što je godinama predavao u Hong Kongu, Alfie Bown je trenutno profesor medijskih umjetnosti na Sveučilištu Royal Holloway u Londonu. Pored akademskog posla, objavljuje za The Guardian, Paris Review, New Statesman, a trenutno radi na novoj knjizi o ljubavi i tehnologiji, što će također biti tema novog Filozofskog teatra.