Kazalište i film

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

mrak cudak foto Tocka na i

Edukativno-zabavna predstava za najmlađe „Mrak čudak“ u produkciji umjetničke organizacije Točke na i doživjet će svoju zagrebačku premijeru 9. studenog u 19 sati na kazališnim daskama Male scene.

Iskra inicijative za predstavu stigla je od glumice Antonije Šašo Brkanić, a tekst je po motivima istoimene priče Feride Duraković adaptiralo spisateljsko pero Kristine Kegljen.

Osmišljen kao neobičan i nesvakidašnji teatar sjena, 'Mrak čudak' limače i limačice upoznaje s tim rijetko viđenim kazališnim medijem i svom čarolijom koju on sa sobom donosi. Interaktivnom igrom svjetla i sjene te dinamičnim izmjenama songova i igranih dijelova djeci se nastoji probuditi empatija i upoznati ih s bogatstvom koje nam druga bića mogu donijeti. Dječji strah od mraka na pozornici će istjerati zaigrani glumački kvartet - Davor Kovač, Lidija Kraljić, Antonia Šašo Brkanić i Mladen Klarić - uz režiju Silvija Vadle, glazbenu pozadinu Mladena Klarića i Amira Sinanovića te scenografsko-likovne kulise Irene Kraljić i Marka Delića. U teatru sjena koji govori o prihvaćanju različitosti, traženju svog mjesta pod suncem i pobjedi ljubavi nad svim mrakovima svijeta jednako mogu uživati i mališi i njihovi roditelji.

Budući da je ova predstava najjača karika jedinstvene kampanje 'Okolo naokolo', kojoj je cilj oživjeti kazališni život u svim dijelovima Hrvatske, osobito onima gdje ga zasad nema, a ljudi su željni žive umjetnosti, potkraj rujna izvedena je u Glini, što je bila prva profesionalna premijera u tom gradiću nakon Drugog svjetskog rata. Nakon zagrebačke premijere i posebne izvedbe u povodu Noći kazališta, kazališna karavana „Mraka čudaka“ otisnut će se i u druge kutke Lijepe naše.