hud

„O kolektivnom ćorsokaku ili mnogo je vremena prošlo otkad sam bio iskreno sretan“ naziv je prve ovosezonske teatrološke tribine „Čitanje kazališta“ koja će se održati u petak, 12. listopada, u 19 h, u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Novu sezonu teatroloških tribina „Čitanje kazališta“, autor i voditelj Srđan Sandić otvara ususret predstavi „Huddersfield“ koju za ZKM režira Rene Medvešek. Gosti tribine su autor drame, srpski dramatičar Uglješa Šajtinac i sociologinja Anita Dremel.

Razgovor ima namjeru otvoriti nekoliko tematskih jedinica: tko su naši/njihovi emigranti, životne i tekstualne motivike iseljeništva, rodni i klasni aspekt istih, ali i onih koji ostaju i pristaju na „nemoguće“ uvjete življenja. Ta je drama, naime, prerušena u priču o povratku starog prijatelja iz desetogodišnje emigracije i ponovnom susretu najboljih drugova, dok također odgovara na neka od najtežih i najbolnijih pitanja o životu u “našem” vremenu i “našem” prostoru, ali i na ona univerzalna: o iskrenosti i obmani, o odgovornosti prema drugima i prema samome sebi, o mladosti, sazrevanju i smrti.

Ulaz je slobodan.