Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Radionica kreativnog dokumentarizma foto 1

Priznanje SC-ovu projektu „apap-Performing Europe 2020“ koji u veljači dovodi Maríu Jerez i dokumentarne alate.

Europski projekt Kulture promjene SC-a i 10 europskih kulturnih organizacija, „apap-Performing Europe 2020“, nedavno je dobio priznanje austrijskog deska Kreativna Europa koji ga je uključio u svoju publikaciju „Start it Up!“ kao jedan od četiri primjera najbolje prakse višegodišnjih suradničkih projekata.

„apap“ u veljači ponovno dovodi španjolsku umjetnicu Maríu Jerez koja nastavlja rad na projektu María ide u školu, čija će se prezentacija održati 15. veljače u Polukružnoj dvorani Teatra &TD u 18 sati. Ulaz je besplatan.

Tijekom dva tjedna (27. 11. - 6. 12. 2017. te 12. - 15. 2. 2018.), djeca OŠ Mihaela Šiloboda iz Sv. Martina pod Okićem podučavala su Maríu Jerez hrvatski jezik. Za ovu izmjenu uloga bilo je važno da se moć ne raspodijeli simetrično nego da se uspostavi osjetljiva situacija za sve sudionike, mjesto nesigurnosti gdje nitko ne može odmah i učinkovito doći do rješenja. Ovaj projekt obraća pozornost na trenutke kad nešto imenujemo prvi put, na razmišljanje koje stoji iza jezika, na političku moć procesa učenja, na nesporazume kao mjesto prilike, na vezu s nekim tko dolazi iz drugoga svijeta, te stvara prostor u kojem je nepoznato implementirano i poželjno kao mjesto mogućnosti.

Nakon uspješne prezentacije na ovogodišnjem Ganz novom festivalu s predstavom „Syden/Songs from a Valley of Love and Delight“, Hedvig Biong, Niko Hafkenscheid & Pablo Castilla vraćaju se u &TD radionicom namijenjenom svima zainteresiranima za stvarnost koja nas okružuje, a koja će se održati od 24. do 28. veljače u Velikoj dvorani Teatra &TD. Cilj petodnevne radionice „Alati za stvaranje dokumentarnih projekata“ je istražiti različite konceptualne i praktične pristupe pojmu dokumentarnog, a od polaznika se očekuje da sudjeluju sa svojom osobnom pozadinom i umjetničkim idejama, odnosno kao ravnopravni sudionici i suautori. Sudjelovanje je besplatno za sve redovne studente; ostali polaznici 200kn. Studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu dobivaju 2 ECTS boda za sudjelovanje.

Prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. što prije, a najkasnije do 21. veljače u ponoć (s kratkim životopisom, kratkim motivacijskim pismom i kontaktima).

Oba programa financirana su sredstvima europskog projekta „apap – Performing Europe 2020“, sufinancirana sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa. Radionica „Alati za stvaranje dokumentarnih projekata“ realizira se u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.