Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

faraon web header

U četvrtak 30. studenog pretpremijerno, a u petak 1. prosinca premijerno, u 19.30 h, zagrebačkom kazalištu Komedija zaigrat će glazbeni krimić 'Faraon iz Ilice je mrtav' prema tekstu Milane Vuković Runjić, u dramatizaciji Ane Tonković-Dolenčić, s glazbom Ivana Josipa Skendera i u režiji Krešimira Dolenčića.

Zaplet je ovaj. U stanu u zagrebačkoj  Ilici pronađen je mrtav kiromant i vidovnjak Franc Keopček poznatiji pod imenom Keops Ra. Najveće sumnje padaju na njegovog pomoćnika Alfreda Makajca, a kako je Keopček bio veliki zavodnik svojih mušterija nježnijeg spola, o nemilom će se događaju razgovarati i sa svim ljubiteljicama njegovih seansi, kao i s njihovim muževima.  

Glazbeno-kazališni spektakl „Faraon iz Ilice je mrtav“ nastao je prema književnom djelu Milane Vuković Runjić koje balansira između krimića, melodrame i društvene kronike, a vraća nas na zagrebačke ulice dvadesetih godina prošlog stoljeća. Na repertoaru su  neočekivani obrati, otkrića zakbašurenih tajni i prepleti ljubavnih zavrzlama, glazbeni brojevi dodatno oživljavaju sliku i ozračje života nekadašnjeg građanstva. Iako se radnja odvija prije gotovo stoljeća, društvo je u mnogočemu slično onom suvremenom.

Orkestrom Kazališta Komedija ravna Krešimir Batinić, scenografkinja je Dinka Jeričević,  kostimografkinja Tea Bašić, a koreograf  Igor Barberić. Uloge tumače Saša Buneta, Dajana Čuljak, Ivan Čuić, Jasna Palić Picukarić, Mila Elegović, Dražen Bratulić, Goran Malus, Fabijan Pavao Medvešek i drugi.

Sljedeće izvedbe su 2., 4., 5., 15. i 16. prosinca.